Efter tre dagar är det svenska Junior Trophy-laget fortfarande i ledning. Frankrike körde bra även idag men det räckte inte för att gå förbi Sveriges juniorer. Avståndet är fortfarande runt minuten.

Genom ett bra sista prov kunde Calle Sjöö se till att de svenska Junior Trophy-laget körde jämnt med de franska. Därmed är svenskarnas ledning runt minuten. Foto: INGE BERGQUIST

De svenska förarna avslutade dagens sista prov på ett utmärkt sätt. Provet gick i en slalombacke som kördes som första prov på morgonen.
En kanonkörning av Calle Sjöö gjorde att de svenska juniorer kunde köra jämnt skägg med de franska. Calle var totalt tolva i hela tävlingen på provet.
Hemmaföraren Marko Tarkkala vann provet före Joakim Ljunggren och Juha Salminen. Vad som är anmärkningsvärt är att Ljunggrens Trophy-kompis Martin Larsson klippte till med sjätte tid totalt på provet!
Bakom sig hade den 125-körande Husaberg-föraren sådana förare som Eero Remes (sjua), Ivan Cervantes (åtta) och Antti Hellsten (tia).
Ljunggren ligger totaltvåa i E3-klassen bakom Tarkkala. Sjöö är totalt sjua i E1-klassen och Larsson elva.
I måndags var det Team Östra Junior som ledde klubblagstävlingen men när Pontus Högberg tvingades bryta igår klev istället Team West fram och övertog ledningen. Tyvärr ser det ut som svenskarna idag tvingades lämna över ledningen till det tjeckiska laget Husaberg-Czech där Michal Cadlecek, Radek Toma och Martin Zerava kör.
Fast hur det egentligen har gått går inte att fastställa förrän efter det dagliga jurymötet (slutade klockan 22.15 i måndags). Igår beslöts där att man skulle stryka det sista provet då en förare skadat sig och fick hämtas med ambulans. Flera förare blev hindrade och därför beslöts att stryka provet.
Idag har häftigt regn ställt till med strul. Dagens första prov som kördes i en slalombacke blev besvärligt när ett häftigt regn kom samtidigt som klubbförarna gav sig ut i backen.
Jessica Jönsson startade strax före klubbförarna och drabbades av problem i backen. Hon blev hindrad av andra förare som fastnat och hade nästan dubbelt så lång körtid på provet som finskan Marita Nyberg som vann provet.