Årets första VM–tävling är över och efter en stark avslutning körde svenske Mikael Persson in på åttonde plats i E1 under den andra dagen. Oliver Nelson och Albin Elowson hade samtidigt en fin fight i Junior–klassen, där Nelson tog femteplatsen dryga elva sekunder före landsmannen.

Micke Persson, som slutade på 13:e plats i VM–premiären i går, fick en tung inledning också på den andra dagen. På det första extremprovet noterades han för näst sämsta tid i klassen, innan han körde in som nia på enduron och crossen och avslutade det första varvet på en blygsam elfte plats i E1.

Den placeringen höll svensken över det andra varvet, innan en stark avslutningen gjorde att han kunde plocka tre placeringar och bli åtta. Persson tog sig förbi såväl Ivan Cervantes och Victor Guerrero som debutanten Pascal Rauschenecker.

Regerande mästaren Eero Remes tog full poäng när han vann också den andra dagen, närmast före Gianluca Martini och Nathan Watson.

I E2 fick Matthew Phillips revansch på Mathias Bellino, när han också vann EnduroGP–klassen. Bellino var tvåa i båda, och Remes tog tredjeplatsen scratch. Trea i E2 slutade precis som i går italienaren Alex Salvini.

Segern i E3 gick till seniordebutanten Steve Holcombe, som fortsatte imponera. Han vann närmast före Antoine Basset och Johhny Aubert.

Giacomo Redondi, Italien, och Josep Garcia, Spanien, hade en bra fight om segern i Junior, som den trefaldige silvermedaljören i klassen, Redondi, till slut kunde ta hem. Garcia slutade tvåa, med portugisen Diogo Ventura, som kör vidare för Gas Gas fabriksteam tillsammans med Jonathan Barragan, som trea.

Bakom podiumfighterna bjöd Albin Elowson och Oliver Nelson på en härlig svenskfight. Elowson inledde bäst med andratid i klassen på första extremen, men tappade på första enduron och såg Nelson smita förbi med dryga sekunden. De svenska juniorerna åkte sedan nästan på sekunden lika snabbt över de kommande fem proven, innan Nelson drog ifrån och slog Elowson med 12 på dagens sista enduroprov. Ett försprång som Elowson bara lyckades knappa in sex hundradelar på, när det sista provet kördes.

Nelson femma och Elowson sexa. Kevin Olsen körde precis som i går in på femtonde plats och fick ytterligare en poäng med sig,

Jean–Baptiste Nicolot vann Youth Cup 125 cc, närmast före gårdagens vinnare Jack Edmondsson och Valerin Debaud.

Fotnot: Kommentarer från svenskarna och övriga förare får ni i ett större reportage från tävlingen i nästa nummer av Race Magazine – som når prenumeranter redan på fredag.