Såväl Albin Elowson som Mikael Persson var uppe på pallen i Junior–klassen när den första dagen av Italiens GP avslutades i går lördag. Söndagen började dock betydligt tyngre för framförallt Persson. Ett maskinproblem gjorde att han tvingades bryta tidigt.

Svemos Patricia Eneroth är på plats i Italien för den tredje rundan av årets EnduroGP och det är hon som meddelar att Mikael Persson redan på förmiddagen tvingats bryta på grund av maskinproblem.

Ett tungt avbrott i jakten på JVM–guldet för Persson, som blev trea bakom Davide Soreca och Albin Elowson under gårdagen. Men det kunde gått betydligt bättre för Persson – när bara ett prov återstod hade han som tvåa bara en halv sekund upp till hemmaföraren Soreca. På sista enduron tappade dock Persson över halvminuten och kunde med nöd och näppe rädda pallplatsen – fyran Brad Freeman var 61 hundradelar bakom.

 

Albi Elowson gjorde en stark insats.

 

Albin Elowson svarade för en fantastisk insats med tanke på sina knappa förberedelser med skadorna och tog årets första pallplats i VM när han blev tvåa bakom Soreca, 19 sekunder efter segraren och dryga tio före Persson.

Steve Holcombe vann EnduroGP–klassen före Alex Salvini och Loic Larrieu, medan VM–ledande Matthew Phillips tvingades bryta. I E2 segrade unga spanjoren Josep Garcia före Jamie McCanney och Pascal Rauchenecker. Finske Eero Remes, som kom till Italien med röd plåt, blev bara åtta.

I Youth Cup 125 cc körde Marcus Adielsson till sig en nionde plats i sin VM–debut. Hemmaföraren Andrea Verona vann.

 

Steve Holcombe vann före teamkompisen Alex Salvini. Foto: Future7Media