Stekande hetta. Kuperad, vacker terräng. Tekniska men ändå hyfsat snabba specialprov. Grekiska Grevena står redo för den femte rundan av årets Enduro GP – men bara två svenskar kommer till start.

Termometern visar på 42 grader i den grekiska staden Grevena, som för andra året i rad står värd för EnduroGP. Race Magazine är på plats och tog sig under eftermiddagen runt och kikade in de tre specialproven tillsammans med Micke Persson och brorsan Niklas, på plats för att hjälpa till med spårval.

– Det ser fint ut. Hyfsat likt som förra året, samma typ av terräng, men nya prov, sa Micke.

Persson är tillsammans med Albin Elowson de enda svenskarna på plats i Grevena, där båda kommer till start i Junior–klassen.

– Det är mer tekniska prov än senast i Ungern, men ändå hyfsat snabbt, sa Elowson.

Elowson fick inte till det riktigt som han ville förra helgen och missade pallplats båda dagarna. Micke Persson däremot var med där uppe – tvåa båda dagarna men sekunderna på fel sida i fighten med britten Brad Freeman om segern.

 

Persson och brorsan Niklas framför crossprovet som kommer ta förarna drygt fem minuter att ta sig igenom. Enduroprovet är dubbelt så långt.

 

– Han var snabbare helt enkelt. Jag är nöjd med insatsen och det tightade till sig i totalen, sa Micke.
– Nu har jag 21 poäng upp till Soreca, och Freeman har ytterligare en.

Klart är också att säsongen bara blir åtta tävlingar lång, efter att Argentinas GP ställts in. Sedan tidigare ställdes också Slovakiens GP in, men ersattes av den aktuella helgen i Grevena.

Därmed är halva VM–serien körd och Greklands GP inleder den andra halvan. Tyvärr är tävlingen inte alls speciellt välbesökt – 14 förare i EnduroGP, 17 i Enduro2, 17 i Junior och bara sex stycken i Youth Cup 125cc gör att alla som tar sig runt kommer få GP–poäng.

Tävlingen inleds med Supertest, ikväll klockan 18.00 svensk tid. Imorgon och på söndag inleds tävlingarna 09.00 lokal tid, en timme tidigare i Sverige, och det drygt två timmar långa varvet, med cross–, enduro– och extremprov, ska köras tre gånger. En svettig uppgift väntar.

 

Många passade på att svalka sig efter att ha gått extremprovet, som går längst med en flod. Stundtals farligt nära faktiskt och det återstår väl att se om någon får fiska motorcykel i helgen.