Hett, dammigt och inte särskilt spektakulärt. Så kan väl supertestet i Grevena bäst sammanfattas. Svenskt i topp blev det i alla fall – Micke Persson var nämligen snabbast av juniorerna. 

Den femte rundan av årets EnduroGP inleddes ikväll i grekiska Grevena, med det alltid lika publikfriande supertestet. Så väldigt mycket folk var det nu inte och inte heller särskilt spektakulärt. Lite stock, lite sten, lite hopp. Knappa två minuter. Ungefär så.

Men de där bonussekunderna man vinner kan bli viktiga. Särskilt när det så tight som det varit hittills i år.

 

Nja, de hade nog fått plats runt banan. Så mycket folk var det inte. Men de höll stämningen uppe därifrån i alla fall.

 

I Junior–klassen var Davide Soreca, Honda, och Micke Persson, Yamaha, sista paret ut i och med att de är etta och tvåa i tabellen. Och det blev en härlig fight med blågula ögon sett där Persson absolut var både den snabbare och kyligare av dem två, samt den första i startfältet, och enda i Junior, som gick under 1.55.

– Jag gjorde några misstag i början, men sen rullade det på. Bonussekunderna kan bli viktiga, sa en nöjd Persson efteråt.

Micke var faktiskt över sekunder snabbare än tvåan i klassen – Brad Freeman, Beta, med Soreca på tredje plats och Albin Elowson, Husqvarna, på fjärde.

 

Albin Elowson slutade fyra i Junior.

 

– Jag kraschade inte den här gången, det är jag nöjd med, sa Elowson efteråt.

Persson tid var den totalt 14:e bästa. I Enduro2 var fyra förare snabbare, och snabbast av dem österrikaren Pascal Rauschenecker, Husqvarna, närmast före Davide Guarneri, Honda, och Jonathan Barragan, Gas Gas. Tre relativt nya endurokillar alltså, som alla tre lämnat MXGP.

 

Österrikaren Rauchenecker snabbast i Enduro2.

 

Men 250–killarna hade ingenting att sätta emot förarna i EnduroGP–klassen den här gången. Hela sex stycken var snabbare än Rauschenecker – och allra snabbast VM–ledaren Steve Holcombe, Beta, som var sist iväg för kvällen tillsammans med Loic Larrieu, Yamaha, och lyckades vinna med en tiondel av en sekund. Larrieu slutade tvåa, med Mathias Bellino, Husqvarna, som trea.

 

Steve Holcombe var totalsnabbast på supertestet i Grevena.