Enduro–EM avgörs under dagarna tre i polska Kielce. Såväl idag som i morgon körs traditionella endurotävlingar, innan crossheat avslutar tävlingen på söndag. Likt en ”mini–Six Days”. Det finns flera förhoppningar om svenska medaljer. 

Ja, flera är de svenska förare som just nu kör mot EM–medaljer i Polen. Martin Larsson är den med störst möjligheter till guld och var inför tävlingen åtta poäng bakom tjecken Jiri Hadek, som tvåa i klassen Över 250 2–takt.

I 4–taktsklasserna är Robert Friberg på en tredjeplats i 250, han har 23 poäng upp till silvret och nio ner till jagande Robert Riedel, Tyskland. I klassen över 250 kubik har både Rikard Hansson och Oliver Nelson chans att plocka medalj. Hansson är tvåa inför finalen på 81 poäng, Nelson femma på 77. Där emellan Guido Conforti, Italien, också på 81 samt tjecken Patrik Markvart på 80. Alessandro Battig, Italien, är hittills obesegrad och står på maximala 120 i topp.

Trippelt svenskt topp–4 är det i Junior E1–klassen, där Pontus Skoog är tvåa på 92 poäng, John Salomonsson trea på 89 och Alexander Gunnerheim fyra på 72. Där bakom finske Eemil Hellander på 66. Guldet blir nog svårfångat, fransmannen Thomas Dubost har nämligen maximala 120 poäng. Men två svenska medaljer ska inte vara omöjligt.

Också i dam–klassen ser vi en god svensk medaljchans genom fjolårets silvermedaljör Hanna Berzelius. Husqvarna–föraren är just nu totaltrea på 88 poäng, exakt samma som tvåan Nina Klink från Holland. Sanna Kärkkäinen, Finland, leder på 117. Bakom Berzelius jagar Amanda Elvin på en fjärde plats, med 68 poäng.