Han åkte till kliniken för att få en kortisonspruta. Men kom tillbaka med en röntgenplåt som sa fraktur. Albin Elowsons säsong fick en sig en rejäl törn när han fick veta att båtbensskadan inte var läkt. Men han är på plats i Jerez. Och han kommer köra.
– Det är ingenting som kommer förvärras av att jag kör. Men det kommer inte att läka ihop av sig själv heller, sa Elowson.

Det var på sista SM–tävlingen i höstas som Albin Elowson kraschade illa och efteråt fick beskedet att båtbenet var av. Han missade Six Days, Gotland Grand National och Novemberkåsan bland annat och gick istället med gipsad högerhand en lång tid. Vintern spenderades med rehabträning men när försäsongsträningen skulle inledas var Elowson tillbaka på hojen.

Han körde någon Vintercupstävling, spenderade ett par veckor i Spanien och gjorde ett riktigt tävlingstest när han vann Hovdalajakten nere i Hässleholm.

– Då funkade det bra tycker jag. Visst, jag fick ont under slutet av första dagen och slet under början av den andra. Men det kändes helt ok, berättar Elowson som dock åt diverse smärtstillande under tävlingen.

Och eftersom smärtan inte var helt borta tog han sig ett par veckor senare till den klinik i Göteborg han besökt efter skadan i höstas, för att om möjligt kunna få en kortisonspruta inför VM–tävlingarna här i Jerez och nästan helg i Portugal. Men läkaren ville göra en röntgen. Och den gjorde inte Elowson gladare.
Frakturen var kvar.

– Jag åkte ju till Göteborg med tanken att det bara var en koll. Och möjligtvis för att kunna få en kortisonspruta, men det var inget alternativ sa de. Sen sitter jag där och ser bilderna och får höra att det inte är läkt. Då gick luften lite ur en.

Det kommer krävas en operation.
– Ja, det är nog enda alternativet. När vet jag inte. Jag får se hur pass ont det gör här men det är ingenting som egentligen kan förvärras heller. Smärtan kommer bli min värsta fiende. Och det kommer inte läka ihop av sig själv, absolut inte om jag inte är stilla. Det är ett skitben, båtbenet.

Hur länge tror du att du kommer kunna köra med det?
– Jag vet inte. Om jag vurpar och tar emot mig med handen så kan ju en hel dag vara förstörd. När det blir stalpigt så är det jättejobbigt. Dessutom kompenserar jag en hel del med vänstersidan av kroppen och blir väldigt stel.

Vad tror du om helgen då?
– Jag kommer göra mitt bästa för att övervinna smärtan och köra så fort jag kan. Men jag kommer inte direkt chansa någonstans eller köra fortare än jag behärskar.