Husqvarna Team Sweden består 2014 till fem sjättedelar av de killar som utgjort Husabergs svenska team i år. När Niklas Eilegård och Thomas Gustavsson presenterade teamet under Novemberkåsan var enda skillnaden att Martin Larsson försvunnit och Anton Sandstedt tillkommit.

Arga killar – Elowson, Sandstedt, Edlund, Börjesson, Gustavsson och Sundin.
Arga killar – Elowson, Sandstedt, Edlund, Börjesson, Gustavsson och Sundin.

Anton Sandstedt byter därmed Honda mot Husqvarna, men det blir fortsatt 250 cc fyrtakt för Tibrokillen.

– Ja. Jag har tidigare kört både ”gamla” Husqvarna och Husaberg på 125, men nu blir det fortsatt fyrtakt och jag kommer köra kvar i JSM1. Det känns riktigt roligt att få komma med det här gänget och det är något jag har jobbat för i några år nu, sa 18-åringen.

Teamet fortsätter alltså satsa ungt. Förutom Sandstedt består det blå/gul/vita gänget av Jesper Börjesson, 18, Albin Elowson, 18, Emil Gustavsson, 22, Johan Edlund, 23 och Martin Sundin, 24.

– Det är där vi har svensk enduros framtid och det är det vi vill satsa på, menade Niklas Eilegård och berättade att man har en förare för varje SM–klass:

– Sandstedt kör ju JSM1 då, Börjesson JSM2/3, Albin Elowson tar steget upp i SM1 med nummer 1 på skylten efter årets seger i SEC, Martin Sundin kör SM2 och Johan Edlund SM3. Sen har vi Emil Gustavsson där vi får se vilken klass han väljer.