Husqvarna Enduro Team by CH Racing och ledningen för Ricky Dietrich meddelade igår att de har båda kommit till en ömsesidig överenskommelse som tillåter Ricky att ta steget bort från sina racing förpliktelser vid denna tidpunkt. Anledningen uppges vara på grund av personliga skäl.

Husqvarnas amerikanske fabriksförare i E1-klassen i enduro-VM, Ricky Dietrich, tar med omedelbar verkar ett "break" från tävlandet på obestämd tid. Anledningen uppges vara personliga skäl som gör att han ska återvända till USA. Foto: Husqvarna

Trots att amerikanaren har trivts mycket bra med sin situation i Italien med Husqvarna-familjen, så känner Ricky att han behöver ha en paus från tävlandet på obestämd tid så att han han fokusera på att lösa några personliga frågor hemma i USA.
Det här är ingen reflektion vare sig det gäller teamet, cykeln eller livet i Italien säger Ricky.
– Jag har fått de bästa möjligheterna här i Italien för att lyckas. Jag har verkligen trivs i Italien, med min cykel och teamet. Mina teamkompisar är de bästa jag någonsin haft.
Beslutet är personligt taget då Ricky känner sig bäst kunna hantera det utan pressen att tvingas prestera bra ifrån sig i enduro-VM vid denna tidpunkt. När Ricky är både psykiskt och fysiskt fokuserad till 100 procent på racing igen, är planen att han ska återvända till racing.
– Jag är verkligen ledsen för Rickys skull då han har gjort sitt allra bästa sedan han kom till Italien i november förra året. Alla vi hos Husqvarna tror att han har både talangen och skickligheten för att lyckas, även i enduro-VM, men han behöver koncentrera sig helt och fullt för att nå de resultat han förtjänar. Jag hoppas han kan återvända till racingen igen och visa sina talanger, säger Martino Bianchi som är Husqvarnas racing samordnare.
Den 24-årige amerikanen har kört i E1-klassen där han i Chile var tolva och elva, i Argentina åtta och tolva. Inför helgens VM-omgång i Spanien ligger Ricky på en elfte plats i VM-tabellen som toppas av den franske KTM-föraren Antoine Meo.
Husqvarna kommer fortfarande vara representerade av spanjoren Lorenzo Santolino och finländaren Matti Seistola i E1-klassen och finländaren Juha Salminen, italienaren Alex Salvini och fransmannen Romain Dumontier i E2-klassen.