De flesta känns igen. Pela Renet, Mathias Bellino, Jamie McCanney, Graham Jarvis och Alfredo Gomez får nämligen fortsatt förtroende. Men ett nytt ansikte dök upp när Husqvarna nu kunde presentera sina enduroteam inför 2015. Juniorvärldsmästaren Danny McCanney.

Husqvarnas VM–team i enduro är bantat. Från åtta förare under 2014, där ibland två svenskar i Joakim Ljunggren och Albin Elowson, till bara fyra under nästa år. Utöver detta kommer dock teamet att ha ett antal supportade förare där man bland annat hjälper till med frakt av motorcykeln för tävlingarna inom Europa.

Kvar från förra året är i alla fall Jamie McCanney, som fick säsongen delvis spolierad av skador, i Junior. Med sig i teamet har han också fått storebror Danny, som efter Juniorguldet förra året nu lämnar Beta och tar plats i E1 på en FE 250 med Husqvarna. Debuten på den nya hojen kommer redan i morgon, när SuperEnduro–VM inleds i Polen.

Vid sidan om de brittiska bröderna är såklart Pela Renet stommen i fabriksteamet. E2–världsmästaren har en fantastisk säsong bakom sig och kommer fortsätta i samma klass och på samma cykel, FE 450.

I E3 får landsmannen Mathias Bellino fortsätt förtroende. Bellino var i år med och högg bakom suveränerna Matthew Phillips och Ivan Cervantes om en bronsmedalj men fick hösten förstörd av skador.

Fabriksteamet i extremenduro består av samma två förare som under året, brittiska legendaren Graham Jarvis och den något yngre spanjoren Alfredo Gomez. Gomez kommer vi förstås också att se i SuperEnduron under vintern.

 

Pela Renet får fortsatt förtroende av Husqvarna medan Joakim Ljunggren, som en av två svenskar, inte erbjöds något nytt kontrakt.
Pela Renet får fortsatt förtroende av Husqvarna medan Joakim Ljunggren, som en av två svenskar, inte erbjöds något nytt kontrakt. Foto: Robert Lynn