När det i år är dags för den fjärde upplagan av extremenduroracet Battle of Vikings tar också arrangören tävlingen till en ny nivå. Och nu är det klart att både vår store endurostjärna Joakim Ljunggren, Husaberg, och den dubbla världsmästaren Johnny Aubert, KTM, kommer att köra.

Det är fjärde året som Kilsbergens MK kör Battle of Vikings.
Det är fjärde året som Kilsbergens MK kör Battle of Vikings.

Kilsbergens MK arrangerar för fjärde året extremendurotävlingen Battle of Vikings, i Storstenshöjden utanför Örebro, med en prolog i form av ett tidskval den 26:e juli och med ett huvudrace på lördagen sedan, den 27:e.

Området fungerar under vintrarna som ett alpint centrum och bjuder förutom rejäla upp- och nedförsbackar även på rejält tekniskt svåra och spektakulärt uppbyggda hinder.

Fjolårsmästaren Niklas Hammarbäck kommer få det tufft att försvara sin seger. Inte bara för att banan kommer vara betydligt tuffare i år utan också för att tävlingen nu lockar namn som Joakim Ljunggren och Johnny Aubert till sig.

Det känns riktigt jäkla kul. Vi har jobbat hårt sen racet förra året med att få till ett samarbete med KTM Scandinavia och Husaberg. Och det här är bland annat frukten av det, berättar Johan Moberg som är tävlingsansvarig.

Det är upp till förarna att välja vilken sorts motorcykel man vill tävla med, då både enduro-, motocross- och trialcyklar är tillåtna. En typ av mc ger fördelar i vissa sektioner, och nackdelar i andra, formatet lockar alltså tävlande från alla off road-kategorier.
– Det finns ingen liknande tävling i hela norra Europa och efter att ha kört i tre år nu kände vi att det var dags att ta det tunga steget till en ny nivå, säger Moberg.