2013 års upplaga av Battle of Vikings blev en succé. Både vad gäller arrangemang, deltagare och publik. Till i år belönas tävlingen därför med EM-status, när FIM Europe lanserar en extremenduroserie. 

Joakim Ljunggren tog en relativt enkel seger när slaget i Storstenshöjden utanför Örebro avgjordes i somras. Flera tusen människor fick se Ljunggren likt en bergsget ta sig upp och ner i slalombackarna.

Men till sommarens tävling kommer nog svensken att få tuffare motstånd. Battle of Vikings är nämligen en av fyra europeiska extremtävlingar som i år ingår i FIM Europes nya EM-serie – Extreme Enduro Cup.

Serien har premiär i år men i en disciplin som bara ökar och ökar kommer organisatörerna ha många ögon på sig och arbetet med Battle of Vikings lär redan vara i full gång.

Tävlingen i Örebro arrangeras i år den 25–26 juli och är den tredje i Extreme Enduro Cup. Serien inleds i Witwort, England, med Eddy Extreme, fortsätter till Rumänien och Pietra Neamt med HEPN Hard Enduro och avslutas efter tävlingen i Sverige med tyska GetzenRodeo i Drebach den 25 oktober.

I nästa nummer av Race kommer ni kunna läsa mer om både tävlingen och serien.