Six Days-guldet med Frankrike var det sista Johnny Aubert gjorde på en KTM för ett par år framöver i alla fall. Den dubble världsmästaren har skrivit på ett treårskontrakt med Beta inför kommande VM–säsong.

Johnny Aubert lämnar KTM för Italienska Beta.
Johnny Aubert lämnar KTM för Italienska Beta.

Fransmannen Johnny Aubert hamnade utanför pallen i E2 i år. En fjärdeplats blev det för KTM–föraren som nu alltså inte får förnyat förtroende av teamet. I stället blir det hårt satsande italienska Beta som blir nästa anhalt för 33-åringen, vars höjdpunkter hittills i karriären nåddes när han 2008 och 2009 vann VM–guld i E2-klassen.

Aubert har också ett silver från samma klass från 2010 och ett brons från 2007 och har dessutom totalvunnit individuellt på Six Days två gånger, samt kört hem tre guld med Frankrike. Det är alltså en erfaren pjäs som Beta skrivit kontrakt med och som gör portugisen Luis Correia sällskap som nykomling i teamet.

Återstår att se om de kommer få sällskap av Robert Kvarnström under nästa års VM–säsong eller om svensken och fabriken bestämmer sig för en satsning i USA. Kvarnström är nämligen just nu på plats borta i staterna för att köra de två sista racen av årets GNCC.