156 anmälda förare och av dem är 31 svenskar. När den andra deltävlingen i årets EM–serie avgörs kommer alltså 20 procent av de startande att ha tagit sig ner till Frankrike från vårt avlånga land. Häftigt, minst sagt. I Veteranklassen startar två svenskar, tyvärr kommer dock inte den tredje med bäst utgångsläge till start.

Oliver Nelson kör vidare mot en totalseger i U20 Junior
Oliver Nelson kör vidare mot en totalseger i U20 Junior

Det körs bara fyra deltävlingar av europamästerskapet i år, så det är klart att man får passa på. Dessutom råder det ju brist på SM–tävlingar, så då får man söka sig utomlands i stället. Men att Sverige skulle vara det land som har absolut flest förare med måste ändå överraska.

Att så många förare satsar på att köra ute i Europa tyder på en stor bredd i sporten och att resurserna för att lyckas faktiskt finns på flera håll.

I Italien var de strax under 30 och nu ger sig hela 31 stycken ner genom halva Europa för den andra deltävlingen i EM, i franska Bar Sur Seine, 20 mil sydöst om Paris.

En av alla som styr bussen söderut är Michael Wiberg, från Hallsberg tävlande för Tibro MK, som gör sitt fjärde år i Veteranklassen.

– Jag åkte hela serien första gången 2010 och var fyra totalt. Så med tanke på det så var jag inte helt nöjd med starten i Italien, berättade Wiberg som blev 12:a och 14:e där och är 13:e man totalt.

– 7–8 i totalen är väl ett rimligt mål nu tycker jag. Tyvärr hämmas jag fortfarande lite av min skada från förra året, när jag blev påkörd, fortsatte han.

Michael tog, tillsammans med Anton Nordh, båten från Göteborg till Kiel i tisdags för vidare färd och gläds åt att det är så stor svensk uppslutning på mästerskapet.

– Det är verkligen jättekul, vi hjälps ju åt med service och så och det underlättar. Sen att det är så pass många just i år tror jag faktiskt har med bristen på SM–tävlingar att göra också.

Det var faktiskt 32 svenskar anmälda men tyvärr kommer inte Michaels konkurrent Patrik Andersson till start i Veteranklassen. Patrik hade annars det bästa utgångsläget av svenskarna i klassen när han blev femma båda dagarna i Italien.

– Jättetråkigt. Hade verkligen sett fram emot att köra hela serien och sen var det ju så kul när det gick så bra i Italien. Men tyvärr vurpade jag uppe på lag–SM i Vendel och skadade skulderbladet rejält, berättade Patrik och fortsatte:

– Det är en läketid på 6–8 veckor men kan ta upp till ett år innan man är tillbaka helt. Så antagligen blir det ingen mer körning den här säsongen, så får vi se hur EM–programmet ser ut nästa år om det blir en satsning då i stället.

Samtliga svenska som kommer köra i Bar Sur Seine:

Junior U20: Oliver Nelson, Husaberg, John Ramström, Husaberg, Tim Johansson, Husaberg.

Junior E1: Kevin Olsen, Kawasaki, Erik Ljungberg, Kawasaki, Alexander Dahlén, Honda, Anton Sandstedt, Honda, Victor Häll, Yamaha.

Junior E2/E3: Tommy Sjöström, KTM, Magnus Thor, KTM, Linus Karlsson, KTM, Anton Lidén, GasGas, Emil Gustavsson, Husaberg, Lars Löfgren, Husaberg, Zander Knutsson, KTM.

Senior E1: Martin Larsson, Husaberg, Emil Andersson, KTM, Anton Nordh, Yamaha, Kalle Svensson, KTM.

Senior E2: Jonas Karlsson, KTM, Martin Sundin, Husaberg, Jens Hillgren, KTM, Robert Nyberg, Husaberg.

Senior E3: Henrik Lindholm, KTM, Tobias Burman, Husaberg.

Veteran: Christer Andersson, KTM, Mikael Wiberg, Honda.

Dam: Jesscia Jönsson, GasGas, Emmily Smalsjö, GasGas, Amanda Elvin, Husaberg, Ellinor Häll, Honda.