Helgen den 27–28 april drar EM–serien i gång i Italienska Pescara. 25 svenska förare är anmälda och finns representerade i så gott som samtliga klasser.

Martin Larsson tog EM–guld i juniorernas E1–klass förr året. I år kör han E1 senior.
Martin Larsson tog EM–guld i juniorernas E1–klass förr året. I år kör han E1 senior. FOTO: ANDREA BELLUSCHI

Förra året plockade Martin Larsson hem en guldmedalj i E1 junior. Oliver Nelson tog en silverplats i U20 125 cc. Och det svenska juniorlandslaget blev trea vid EM–finalen i Krompachy i Slovakien.

I år avslutas EM i Portugal i oktober och innan dess ska det köras deltävlingar i Tjeckien och Frankrike. Och så premiären då, i Pescara på den italienska östkusten, helgen den 27–28 april.

Hela 25 svenska förare är anmälda för att försvara de blågula färgerna och det är bara i klasserna U20 125 cc och 50 cc som vi inte har några anmälda förare.

I seniorklasserna kommer Emil Andersson, KTM, Calle Bjerkert, Kawasaki, och Martin Larsson, Husaberg, till start i E1. Larsson hoppas kunna vara kvitt sina problem med axeln och har revansch att utkräva från det misslyckade VM–äventyret i Sydamerika.

I E2 hittar vi Calle Sjöö, Honda, Robert Nyberg, och Martin Sundin, på Husaberg, samt Lindskeys KTM–förare Jens Hillgren och Jonas Karlsson. Karlsson har laddat upp inför EM med träning hos syster Emelie i Australien.

Tobias Burman, Husaberg, och Henrik Lindholm, KTM, ställer upp i seniorernas E3.

Åtta svenska juniorer kommer till start i de två klasserna. Felix Gunnerheim, Husaberg, Kevin Olsén och Erik Ljungberg, Kawasaki, och Robert Lindholm och Linus Karlsson, KTM, kör i E1. I E2/E3 hittar vi Tommi Sjöström och Zander Knutsson, KTM, samt Emil Gustavsson, Husaberg.

Och hela fyra svenska tjejer kommer packa bussen, köra till Italien och ställa upp i Damklassen. Bland de GasGas oövervinneliga teamåkare Jessica Jönsson. De övriga är Emelie Karlsson, KTM, Amanda Elvin, Husaberg, och Emelie Smalsjö, på GasGas.

I Veteranklassen startar Mikael Wiberg, Honda, samt bröderna Christer och Patrick Andersson från Lelles Racingteam, på KTM.