Team Östra Elit tappade – men är fortfarande med i fighten

Man körde in på en klar andraplats på onsdagen och var nästan två minuter före trean. Men med minuten fram till VAMC Drie Muscetiers tappade Team Östra Elit totalledningen i klubblagsklassen. Nu är man knappa halvminuten efter när två dagar och lördagens crossprov återstår.

Att Team Östra Elit skulle vara med och fightas om totalsegern i klubblagstävlingen var väntat. Fredrik Johansson hade likaväl kunnat ta plats i det svenska Trophy–laget och både Linus Karlsson och Jens Hillgren måste ha nosat på en plats när så många föll bort.
Östra–gänget slutade på en andraplats på måndagen, vann dagen och övertog ledningen i går men hade en lite tyngre dag, Hillgren framföralt, i dag.

I mål var man strax över minuten bakom holländarna i VAMC Drie Musketiers, Lucas Dolfing, Bas Klein–Haneveld och Robin Nijkamp, som samtliga brukar vara ute och köra EM, och därmed hittas svensklaget som tvåa, 24 sekunder bakom, när vi i morgon får stifta bekantskap med en ny bana och två nya specialprov.

Individuellt ligger Fredrik Johansson också tvåa i sin klass, C3, Linus Karlsson är fyra i samma och Hillgren hittas på en sjätte plats i C2.

 

Jens Hillgren, Fredrik Johansson och Linus Karlsson i Team Östra Elit. Foto: Patricia Eneroth

Jens Hillgren, Fredrik Johansson och Linus Karlsson i Team Östra Elit. Foto: Patricia Eneroth

Bakom täten smyger unga Team West, toppat med individuella totalledaren Oliver Nelson, med bra på en åttonde plats, och man är därmed näst bästa svenskgäng.

Team Östra Junior är elva, Adam Andersson har haft två tyngre dagar efter att ha inlett strålande i måndags, medan Jimmy Wicksell kört bättre och bättre för varje dag och blev totaltolva av samtliga klubblagsförare i dag. Edvin Hamnäs gjorde också en betydligt bättre dag efter att ha haft strul med maskinen under gårdagen.

 

Jimmy Wicksell förbättrar sig för varje dag och imponerar i sin internationella endurodebut.

Jimmy Wicksell förbättrar sig för varje dag och imponerar i sin internationella endurodebut.

 

Team Östra Göta MS, med Richard Alun, Zander Knutsson och Marcus Moilanen, nöter på och alla tre är fortfarande kvar i tävlingen när man efter tre dagar ligger 21:a.

Dessvärre fick vi se både Jesper Johansson (finger), i Team Östra Botkyrka MK, och Oscar Blom (huvud och armbågar), i Team Östra Försvarsmaktens EK, bryta under gårdagen. Och i och med att klubblagen måste räkna alla förare har de två svensklagen sjunkit markant i resultatlistan.

 

Oscar Blom tvingades bryta sin Six Days–debut efter en krasch på transporten under tisdagen.

Oscar Blom tvingades bryta sin Six Days–debut efter en krasch på transporten under tisdagen.

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]