ISDE: Landslagen spikade – Micke Persson saknas!

Landslagen till årets Lag–VM i enduro, Six Days, är nu spikade. Dam–laget var klart sedan tidigare och nu är det också bestämt hur de svenska herrlagen kommer se ut. Där vi tyvärr inte får se SM–ledaren Micke Persson.

Efter Erik Appelqvists skada tvingades landslagsledningen, med förbundskapten Emil Lundquist och tränare Stefan Holm i spetsen, konstatera ytterligare ett frånfälle innan man skulle spika lagen till höstens Six Days. SM–ledaren Micke Persson kände sig tvingad att tacka nej av ekonomiska skäl.

Därmed återstod bara sju man ur den bruttotrupp på nio som man tidigare i somras plockade ut. Herrlandslagen kommer därför att se ut enligt följande:

World Trophy: Albin Elowson, Robert Friberg, Rikard Hansson och Oliver Nelson.
Junior Trophy: Pontus Skoog, John Salomonsson och Oskar Ljungström.

– Med flera av de bästa förarna borta av olika skäl är det Endurosektionens förhoppning att lagen gör en stabil insats och att vissa förare kan överträffa sig själva under årets I.S.D.E. Om lagen lyckas placera sig bland de fem bästa i respektive ”klass” anser vi att resultat är väl godkänt, skriver Endurosektionen i ett pressmeddelande.

Dam–laget, som redan var uttaget, består av Amanda Elvin samt systrarna Martina och Emilia Reimander. Också här tvingades förbundskapten Ronnie Bengtsson konstatera att SM–ledaren, Hanna Berzelius, valde att avstå tävlande i landslaget. Och också här var det ekonomiska skäl som låg bakom.

Six Days avgörs i år i Chile, mellan den 12 och 17 november.

Fotnot: Mer om lagen, samt kommentarer från ledare och förare, kommer i Nummer 10 av tidningen. 

1 kommentar

  1. Helt ofattbart att inte Sveriges i särklass bästa tjej tas ut till ISDE. I vilken annan sport som helst skulle det vara en skandal, men Endurosporten i Sverige verkar numera inte ta ut förarna efter meriter utan på någon konstig annan grund. Tänk tanken att Sveriges bästa i t.ex. Ishockey eller fotboll inte skulle tas ut/ få frågan vara med i landslaget vid ett VM, bara för de inte bor/tävlar i Sverige, vilket liv det skulle bli, förbundskaptenen skulle förmodligen tvingas bort då han inte skött sitt jobb. Kanske skulle Damledningen fundera lite kring detta, Det ska väl trots allt vara så att de bästa ska representera Sverige i ett VM!!

Marknadsför er i RACE!

Vi har alltid en plats för Ert företag i vår tidning. Vi vill kunna stoltsera med att just Ni finns med i vår tidning, och förhoppningsvis kan ni vara stolta över att vara med i Race. Vi har en bred åldersgrupp, allt från ungdomar till äldre läsare. Är Ni intresserad av att veta mer om företagsannonsering, läs mer här! Det går naturligtvis jättebra att komplettera med en annons här på webben.

Race på Twitter

[ + ]