En vecka efter sin omfattande ansiktsoperation kunde Eddie Karlsson, Montesa, inbjuda pressen till Kungsbacka. Det blev full anslutning från både SVT och radion samt de flesta tidningar i västra Sverige, som alla ville veta hur han mår och hur hans tävlingsframtid ser ut.

Efter sitt fall på träningen på påskaftonen fick han omfattande krosskador i ansiktet och under en nästan nio timmar lång operation fick han tio titanplattor fastskruvat för att fixera alla skadorna på kraniet. Nu efter en vecka är han mycket trött och har tappat muskelmassa.

– Jag har gått ner 6 kilo på knappt två veckor, så jeansen är för stora, säger Eddie. Jag blir fort trött och har svårt med balansen och känns som att jag har sjösjuka hela tiden. Det gungar i skallen hela tiden även när jag lyssnar på musik.

Minst två veckor ska han vila efter operationen så att huvudet och balansen kommer tillbaka.

– Han har naturligtvis fått en hjärnskakning också, så att huvudet måste hållas stilla, men snart kan vi köra lite lättare benträning, för det är de musklerna som har försvunnit på sjukhuset, säger Cerry Holmgren, som är Eddies talesman.

Eddie missar ju VM i Japan nästa helg, men räknar med att kunna köra SM i Kungsbacka 16 maj och vara med i andra VM-tävlingen i Tjeckien 30 maj för att sedan vara i topp när VM i Borås körs 6-7 juni.

Alla undrade hur denna skadan påverkar hans trialkörning i framtiden.

– Varje gång som jag skadat mig har jag direkt kört på samma ställe som jag vurpade, så det blir det denna gången också, säger Eddie. Så fort jag kan stå på cykeln ska jag dit och träna på samma stenar igen.

Han har fått många hälsningar från Honda Montesa och fans från hela världen, men han beklagar att han inte har orkat svara alla ännu. Så de som läser detta hälsar Eddie och tackar för allt stöd och uppmuntrande hälsningar.

Här visar han en röntgenbild på sitt skadade ansikte, men nu är det tummen upp och det glada smilet sitter snart där igen.  

 Eddie Race2