Vid en landslagssamling på torsdagen presenterades Lars Nordgren till trialsportens nye förbundskapten. Lars som tidigare var elitaktiv i både Trial och Enduro och blev förra året Nordisk Mästare i + 40 års klassen.

Lars Nordgren, 55 år från Lerum, tävlade på VM-nivå mellan 1978 till -86 med ett tjugotal VM-starter, med en elfte plats som bäst. Krigade i SM-toppen och blev Nordisk Mästare i Lag under denna perioden. Sedan körde han Enduro under några år och blev bl.a. 7;a i Novemberkåsan 1988.

Civilt har Lars jobbat på ledande poster i TetraPack-koncernen under många år på anläggningar i Partille, Moskva och Lund. För närvarande är han produktionschef på ett verkstadsföretag i Götene.

– Detta erbjudandet kom lite överraskande, men då jag åker trial som motion känns det inspirerande och intressant att ingå i denna nya grupp som jobbar med svensk trial, säger Lars. Jag har ännu inte hunnit sätta mig in i vad jobbet innebär, men jag har förstått att SVEMO Trial siktar framåt och inte bara på årets resultat.

Elitansvarige Cerry Holmberg är mycket nöjd med rekryteringen av Lars Nordgren.           – Lars har en gedigen trial och idrottsbakgrund, som blir en utmärkt person att leda och inspirera trialgrabbarna inför kommande VM-uppdrag, säger Cerry.

Svenska triallandslaget kör en landskamp mot Norge den 2 augusti och NM i Danmark veckan efter. Lag-VM avgörs i Tarragona, Spanien den 20 september. På bilden är Lars Nordgren tillsammans med landslagsåkarna Eddie Karlsson och Marcus Eliasson.LarsN  Lars