Eddie Karlsson tog sin andra EM-seger i Italienska Barzio. Det blev en tuff tävling och Eddie körde inte bra på första varvet, men han var ändå i ledningen med två prickar och under slutvarvet drygade han ut försprånget till tio sköna prickar före hemmaföraren Luca Cotone.

Det ska egentligen inte gå att vinna i Italien för Eddie med hemmadomare och de nya reglerna som gör funktionärerna till en avgörande faktor i tävlingen.

– Det kändes inte bra alls på första varvet med en kass femma i andra sektionen och en krasch i tredje där jag fick cykeln över mig och jag slog i ryggen, säger Eddie. Denna seger sitter perfekt, nu har jag slått sydeuropéerna på sin egen hemmaplan.

Trots att Eddie slog en hemmaförare fick han dånande jubel av publiken vid prisutdelningen, men då nationalhymnen spelades fick de närvarande svenskarna ett gott skratt för det var inte ens nära Du gamla…

Martin Lagergren blev femtonde och det var hans första trial med ”non stop”, annars åker han ”minder” Åt Eddie i VM. Tobias Johansson blev 18;de i Juniorklassen där han blandade fin körning i svåra sektioner med enkla femmor.