Ingen Magnus Zetterström i Ikaros Smedernas lag mot Indianerna i kväll. Det är den troliga utgången efter gårdagens krasch i engelska Wolverhampton.
– Han ska träffa en naprapat under dagen, men jag bedömer det som en chans på hundra att han kör, säger Smedernas lagledare Jimmy Jansson. 

Magnus Zetterström är hemma i Sverige igen, och ska genomgå behandling hos en naprapat som en sista åtgärd för att kunna köra kvällens kvartsfinalretur i Kumla. Känner han sig inte okej, så kommer Smederna att köra riders replacement för sin rutinerade lagkapten. Jimmy Jansson kan ta beslut om ändringar i laget så sent som 17.30.
– Känner sig Magnus som han gjorde i morse så kommer han inte att köra. Och är han inte kapabel att köra sex heat så ska han inte köra heller, säger Jimmy Jansson.
Jansson är luttrad efter alla skador den här säsongen, men ser fram emot kvällens kvartsfinalretur.
– Jag är positiv, men det kommer krävas mycket poäng av Grigory Laguta, Andreas Jonsson och Krzysztof Buczkowski, säger Jimmy Jansson.
Magnus Zetterström ådrog sig en rejäl smäll i ryggen när han kraschade i Wolverhampton under måndagskvällen, där hans Belle Vue mötte Wolves. Han fick landsmannen Jacob Thorssells cykel över sig och tvingades bryta matchen med svåra smärtor. Thorssell bröt armen i kraschen och opereras efter lunchtid i dag. Säsongen ser därmed ut att vara över för den lovande Vetlanda-åkaren, och han ersätts av Henric Lindqvist i dagens kvartsfinalmöte mot Västervik.
Även VM-ledaren Tai Woffinden gick omkull i samma krasch, men kunde slutföra matchen. Den ende som höll sig på benen i heatet var Belle Vue-föraren Max Fricke, som var gästförare i Manchesterlaget.
Läget inför kvällens kvartsfinaldrama är att Smederna leder med 47-43 mot Indianerna, medan Elit Vetlanda har Västervik i ett hårt grepp med 51-39.