När Emil Sayfutdinov tvingades avstå GP-tävlingen i Krsko på grund av skada – så passade britten Tai Woffinden på att dryga ut VM-ledningen med ytterligare 17 poäng och leder nu med totalt 20 poäng när två tävlingar återstår. För svensk del var Fredrik Lindgren närmast en semifinalplats – men det fattades en poäng. Polske Jaroslaw Hampel vann tävlingen i Krsko. 

Tai Woffinden inledde blixtrande i Krsko och tog tre raka heatsegrar. Sedan blev det fyra raka tvåor från britten och 17 nya VM-poäng. Då det är oklart hur skadad ryske Emil Sayfutdinov är får Woffinden hållas som favorit till att ta hem Storbritanniens första VM-guld sedan Mark Lorams triumf 2000.
Woffinden rådde dock aldrig på Jaroslaw Hampel, som besegrade britten i både semifinalen och finalen. Woffinden kämpade för att komma förbi, men Hampel var för snabb och tog segern som gör att polacken bara är två poäng efter Sayfutdinov i kampen om silvret. Trea i tävlingen slutade Tomasz Gollob, som hittat ny fart efter en tuff säsong.
För svensk del inledde både Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck lovande, och var med i jakten på semifinal. Lindgren var till slut närmast med sina åtta poäng, och hade han vunnit sitt sista heat hade det blivit semifinal, men hemmafavoriten Matej Zagar höll undan.
Lindgren och Lindbäck visade dock att något kan vara på gång till GP-premiären på Friends Arena i Stockholm den 21 september. Men det ser ut att bli tufft för Lindgren att nå topp åtta, som är direktkvalificerade till GP-serien 2014. Dit skiljer nu 16 poäng, där Tomasz Gollob parkerat på 89 ihopkörda poäng.
Andreas Jonsson hade inte någon bra kväll och slutade på ynka tre poäng.