Dackarnas Darcy Ward kraschade i söndags och ådrog sig benbrott i vänsterhanden. Redan samma dag opererades han och läkarna satte in en metallplatta för att påskynda läkningen. Ward blickar redan nu fram mot en comeback om ungefär tre veckor.

Foto: Micael Rundberg
Foto: Micael Rundberg

Tre veckor skulle innebära en comeback lagom till lag-VM då hans landskamrater i Australien påbörjar sin jakt efter landets femte guld i Kings Lynn den 9 juli.
– Förhoppningsvis kommer det bara bli tre veckor och då kan jag komma tillbaka till lag-VM och köra för guld med Australien, säger Ward till Sky Sports.
– Samtidigt vill jag inte påfresta det för tidigt. Jag har plattor i handen och vill inte strula till det med dem.
Australien vann lag-VM senast 2002 i Peterborough och förra året presterade landet ”down-under” riktigt bra, men fick nöja sig med silver efter Polen. Att Ward är sugen på att ta sitt landslag till finalen i Målilla och ge järnet där råder det inga tvivel om.
– Det här är en sådan sak jag önskar inte hänt, men vad kan man göra? Lag-VM har stor betydelse för mig och jag vill verkligen köra. Mitt mål är att vara tillbaka till det och så får vi se vad som kan hända där, säger Ward avslutningsvis.
Hans svenska klubb Dackarna kommer troligtvis få klara sig utan stjärnan minst två matcher.