Dackarna har drabbats av ett tungt avbräck då klubbens australiske stjärna Darcy Ward blir borta minst fyra veckor med ett trasigt skulderblad efter kraschen på Ulleve. Nu jagar klubben en ersättare – som om möjligt kan bli klar till tisdagens elitseriepremiär mot Hammarby.

Vidare undersökningar av Darcy Ward visade ett brott på det tunna skulderbladet. Nu blir den sevärde australiern borta från banorna i över en månad – till att börja med.
– Jag är rädd att det kan dröja längre. Förra året var Nicolai Klindt borta i tre månader, säger Dackarnas lagledare Jerker Eriksson.
Jakten på en tillfällig ersättare är redan i full gång. Flera namn kan bli aktuella. Reglerna säger dock att Dackarna inte får ta in en ersättare som har högre ingångssnitt än Wards 2.000. Det utesluter bland annat fjolårets Dackeförare och succémannen i årets GP-serie, Tai Woffinden som har ett högre snitt.
Förare som skulle kunna bli intressanta för Dackarna är bland annat Tomasz Gollob, Jurica Pavlic, Krzyztof Kasprczak och Kenneth Bjerre. Sent på söndagskvällen var inget klart.
Även i Norrköping var det tunga miner då gårdagens GP-trea och Vargarnas stjärna Nicki Pedersen blir borta omkring fyra veckor med ett benbrott i handen. Hur Vargarna kommer göra med ersättare är i dagsläget oklart.