Vargarnas Krzysztof Kasprzak har hamnat i kläm mellan sina klubbar i Polen respektive England. Krzysztofs polska klubb Tarnow anser att hans svaga dagsform hänger samman med att han haft det motigt i Birmingham. Tarnow har därför bestämt sig för att stoppa Krzysztof från att åka i England i minst två veckor framåt.

Krzysztof Kasprzak
Belagd med körförbud i England. Krzysztof Kasprzak hindras av sin polska klubb Tarnow att köra för Birmingham i Elite League. Foto: PER GUSTAFSSON

Kasprzak, som är nummer ett hos Elite League-nykomlingen Birmingham Brummies, har vänt hem till Polen sedan hans Ekstraligaklubb Tarnow deklarerat för honom att han inte längre har deras tillåtelse att åka i England. Tarnow menar att man är bekymrade över Kasprzaks form och har mejlat till Birminghams chef Graham Drury och förklarat att föraren i fråga är förbjuden att åka i Elite League i minst två veckor framåt.
För Birminghams del kommer beskedet från Polen i ett väldigt olyckligt läge. Bara 24 timmar tidigare hade klubben tagit emot en annan dyster nyhet. Då underrättades man om att Danny King – som nyligen värvades av Dackarna i elitserien – hamnat på sjukhus med en skadad nackkota.
Birminghams andrepromotor Graham Drury säger till speedwaygp.com:
– Man kan utan vidare konstatera att vi haft bättre veckor i speedway. Det som KK utsatts för gör mig förstummad. Vi kan bara hoppas att avstängningen hävs eftersom han älskar att åka för Birmingham.