– Med respekt för såväl förare som funktionärer och publik kan vi inte köra tisdagens bortamatch mot Hammarby. Ingen orkar tänka på speedway nu, säger en förkrossad lagledare för Vargarna, Peter Jansson, efter kvällens dödsolycka, där lagets stjärna Lee Richardson förolyckades.

– Det här är min tredje kompis som går bort på banan inom bara några år (speedwayföraren Kenny Olsson och isracingföraren Peter Koij de båda andra). Jag finner inte ord, säger Peter Jansson när jag pratar med honom sent på söndagskvällen.
Tidigare i kväll nåddes han av budet om att  engelsmannen Lee Richardson omkom efter att ha kraschat i en polsk ligamatch. Efter en sammanstötning kastades Richardson in i en staketstolpe, som han träffade med huvud och bröstkorg.
– Det var inre skador som gjorde att han inte klarade det. Lee var vid medvetande när han lämnade banan med ambulans, men hans skador var så svåra att han avled på sjukhuset, berättar en bedrövad Peter Jansson.
Richardson opererades omgående för sina skador, men hans liv gick inte att rädda. Efter att hans tillstånd försämrats i ambulansen, där han fick svåra andningsproblem, stannade hans hjärta på operationsbordet.
– Vi har redan lämnat in en ansökan till SSI om att skjuta upp tisdagens match borta mot Hammarby. Med respekt för förare, vänner, publik och funktionärer, så finns det inget alternativ. Det här är helt overkligt, säger Peter Jansson.
Att SSI (Svensk Speedway och Isracing) skulle sätta sig på tvären, känns helt osannolikt.