Speedwaysäsongen i Sverige har inletts. Vargarna blev säsongens första vinnare när de tog hem den traditionella lagcupen i Vetlanda efter att Kim Nilsson tagit maximala tolv poäng i lördagens a-final. 

Lagcupen brukar innehålla ett kvalificerat startfält, och i den här upplagan tog flera klubbar tillvara på tillfället att testa nyförvärv och några etablerade förare. Några av de som imponerade var Elit Vetlandas nyförvärv Mikkel Bech Jensen och danska landsmannen i Vargarna Peter Kildemand. Båda körde på fredagen och visade upp fin och fartfylld åkning.
Fredagens semifinaler slutade med att Lejonen och Dackarna gick vidare från den första semifinalen. Här stod bland annat Lejonens Jonas Davidsson och Dackarnas Dennis Andersson för fin åkning. Men vi såg också respektlösa styrningar från yngre förmågor som Piraternas Fredrik Engman och Dackarnas Victor Palovaara.
Kvällens andra semifinal blev en kamp mellan Elit Vetlanda och Vargarna, där de förstnämnda vann på 46 poäng mot Norrköpingslagets 44. Vetlandas David Ruud tog maximala tolv poäng och såg till att hans lag vann semin.
Lördagens finalomgång inleddes med att Piraterna vann B-finalen på 40 poäng, en poäng före Ikaros Smederna. De bästa insatserna här stod de båda tolvpoängarna (max) Anton Rosén (Piraterna) och Oliver Berntzon (Smederna) för.
I den senare a-finalen tog ett ihopmixat Vargarna hand om segern med 51 inkörda poäng. Kim Nilsson gick i bräschen med maximala tolv poäng och följdes av lagkamraten Pontus Aspgren på tio. I laget hoppade också Mikael Max, Eric Andersson och Robin Thörnqvist in och tog fina poäng. Tvåa i finalen kom Dackarna, som bland annat luftade nyförvärvet Patrick Hougaard som tog elva poäng och var bäst i Dackelägret.  Trea slutade ett omplockat Elit Vetlanda på 24 poäng, med tiopoängaren David Ruud som främste aktör. Sist kom Lejonen på blygsamma åtta poäng. Gislavedsgänget var kraftigt försvagat gentemot fredagen, och saknade bland annat bröderna Jonas och Daniel Davidsson.