Måndagen blev en händelserik speedwaydag. Det startade med en ”bomb” i Småland där Nicki Pedersen presenterades av Dackarna. Det fortsatte med en lättnad i Eskilstuna när Ikaros Smederna tillkännagav att publikfavoriten Grigory Laguta stannar. Och till slut meddelade Rospiggarna att Kim Nilsson följer med laget upp i elitserien. Tyngst var det för Vargarna som tappade både Kim och Nicki. 

Nicki Pedersen var aktuell för Dackarna redan inför säsongen 1999, och han har varit det flera gånger även senare, men först nu satt den färgstarke danskens underskrift på ett kontrakt i Målillaklubben.
– Dackarna har alltid varit en klubb jag skulle vilja köra hos och nu dök möjligheten upp. Jag är mycket glad att vi kunde nå en överenskommelse för 2014 men förhoppningsvis för många år framöver, säger Nicki Pedersen i ett pressmeddelande.
– Jag vet att Dackarna vill bygga ett lag för att utmana om medaljer och mästerskap, det passar perfekt med min inställning och mitt sätt att tänka speedway, fortsätter Nicki.
Därmed blir han Dackarnas fjärde pusselbit efter Michael Jepsen Jensen, Patryk Dudek och Joonas Kylmäkorpi. Mer är att vänta.
Grigory Laguta har jagats av flera klubbar, men gav på måndagen Smederna det glädjande beskedet att han fortsätter ytterligare en säsong i klubben.
– En oerhört viktig förlängning att Grigorij kan stanna i klubben. Han har gått in i publikens hjärta och sprider en glädje överallt han är, det känns riktigt bra att kunna meddela att han kommer stanna i Eskilstuna ytterligare ett år. Han hittar runt väldigt bra på Smedstadion och vart han än åker. Det såg vi inte minst när han kom trea i Europamästerskapet, säger Smedernas Håkan Ringkvist.
Kim Nilsson var även han en jagad man, men tog till sist beslutet att följa med Rospiggarna upp i elitserien. Han lämnade därmed Vargarna efter fyra säsongers elitseriestyrning i Norrköpingsklubben.
– Det var viktigt för oss. Kim har varit med oss på hela den här resan och han kör bra i Hallstavik, säger Rospiggarnas Mikael Teurnberg, som flaggar för ytterligare värvningar hos nykomlingen inom kort.
Rykten säger att rutinerade polacken Grzegorz Walasek kan vara nära kontrakt hos Rospiggarna, liksom landsmannen Maceij Janowski.
Tisdagen kan ge nya klubbadresser åt en rad förare. Några som känns heta för påskrifter är Jonas Davidsson (Rospiggarna?), Leon Madsen (Vetlanda?), Emil Sayfutdinov (Vetlanda?) och inte minst VM-ledaren Tai Woffinden (Vetlanda?).