Den svenska insatsen höjde temperaturen bland de 16 000 på Friends Arena – men när finalplatserna skulle säkras var polackerna i vägen. Allra snabbast var den tidigare så formsvage Jaroslaw Hampel som vann samtliga sina sju heat och sin sjätte delseger i GP-serien. Men den störste vinnaren var amerikanen Greg Hancock – som har sitt tredje VM-guld inom mycket nära räckhåll.

Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren körde inspirerat runt Friends Arena-ovalen under kvällen. Även wild cardet Thomas H Jonasson visade att han har kapaciteten att konkurrera på den här nivå. THJ hamnade till slut strax utanför topp åtta med sina sju inkörda poäng. Den fjärde svensken i den blå-gula inramningen, Kim Nilsson, hade det tuffare och knåpade ihop tre poäng.
Den svenska segerdrömmen stoppades i den första semifinalen, där polska duon Jaroslaw Hampel och Krzysztof Kasprzak stoppade svenskarnas framfart helt.
I finalen fortsatte sedan Jaroslaw Hampel sin uppvisning, och körde in en sjunde heatseger. Men den store vinnaren var Greg Hancock – som har tolv poäng att gå på i guldkampen mot nye tvåan, Krzystof Kasprzak, inför avslutningen i Torun den 11 oktober.