Ungdomliga Dackarna var ett litet frågetecken inför elitseriestarten mot hemmastarka Hammarby på Gubbängen. Men frågetecknet blev snabbt ett utropstecken då Smålandslaget körde över hemmalaget med 52-38.

Med Darcy Ward på skadelistan fanns det lite oro i Dackeleden inför premiären på Gubbängen. Men då klev nyförvärvet Patrick Hougaard fram och levererade 13 poäng, men var ändå inte poängbäst i bortalaget där Michael Jepsen Jensen körde hem 14+2 poäng. Hammarby vann matchens första heat, men sedan seglade bortalaget ifrån och det var den nämnda danskduon som gick i bräschen för bortatriumfen. Det var till slut endast Artem Laguta som kunde matcha Dacke-förarna, där lettländaren imponerade med 16 inkörda poäng.
– På förhand kändes det nästan som att vi fick vara nöjda med att förlora med några poäng, men vi gjorde en väldigt bra laginsats där många gjorde fina heat. Vi är glada över en fin start på serien, sade Patrick Hougaard efter matchen.
Premiäromgången av elitserien visade att serien kommer att bli en jämn historia. Mest överraskande kanske var att Vargarna höll jämna steg med regerande mästarna Elit Vetlanda, där nyförvärvet Grzegorz Zengota steg fram och körde hem 12 poäng i Nicki Pedersens frånvaro.
I Västervik visade hemmalaget att de kommer bli att räkna med när de krossade favorittippade Indianerna med 53-37. Västervik förlängde därmed sviten på ”indianskalper”, då laget inte förlorat mot Indianerna på hemmaplan sedan 1998. Rutinerade Tomasz Jedrzejak tog 13 poäng i ett lag som visade en imponerade jämnhet. I Motala gjorde Ikaros Smederna elitseriecomeback och hade länge hemmalaget Piraterna på gaffeln. Men fjolårets SM-tvåa körde upp sig efter paus och vann med klara 51-39.
I lagkaptenen Greg Hancocks frånvaro var det Przemyslav Pawlicki och Jonas Davidsson som anförde piratskeppet med 14 respektive 13 inkörda poäng. Hos Smederna var Andreas Jonsson poängbäst med tio poäng.