När elitserien i speedway inleds på tisdag saknas flera stjärnor. Bland annat Indianernas Emil Sayfutdinov som några timmar efter GP-segern på Ullevi nåddes av budet som sin fars bortgång – och därmed står Sayfutdinov över premiären i Sverige.

Emil Sayfutdinov hade lovat sin pappa Damir att vinna på Ullevi. Det löftet infriade han. Men hans far fick aldrig gratulera sin son. Den svåra sjukdomen vann och han somnade in på lördagskvällen. Nu står Emil Sayfutdinov över den svenska elitseriepremiären för Indianerna.
Ytterligare ett antal stjärnförare saknas i premiären. Dackarnas Darcy Ward är skadad, liksom Vargarnas Nicki Pedersen och Piraternas Greg Hancock fortsätter att vila i sviterna av den krasch han var inblandad i för en vecka sedan. Även Västerviks svenske stjärna Daniel Nermark står över premiären.
I Norrköping sätter Vargarna hoppet till att polska trion Adrian Miedzinski, Tomasz Gapinski och Grzegorz Zengota har en bra dag i bortamötet med regerande mästarna Elit Vetlanda, som annonserar skadefri trupp.
Piraterna låter Jonas Davidsson få chansen i uppställningen, liksom Przemyslav Pawlicki och unge Fredrik Engman. Ikaros Smedernas kommer med tilltänkt laguppställning där topp fem med Andreas Jonsson, Magnus Zetterström, Gregory Laguta, Krzysztof Buckowski och Peter Karlsson imponerar.
På Gubbängen har Hammarby anmält Leon Madsen i laget, men efter hjärnskakningen som han ådrog sig i den danska ligan är det oklart om han kommer att köra. Hos Dackarna kommer lagledningen att välja riders replacement för skadade Darcy Ward, såvida inte en ersättare hinner att bli klar.