Växlande molnighet, uppehållsväder resten av dygnet och 18 grader. SMHI:s senaste prognos från nu i förmiddags utlovar härliga förutsättningar till kvällens lag-VM-final i Målilla. Lägg därtill ett heltaggat svenskt lag, som tror på fina guldchanser. Det är bäddat för speedwayfest!

– Jag tycker att vi har världens chans att vinna guld. Det ska bli riktigt stort att åka i Målilla. När det gäller lag-VM finns inget större än att köra på hemmaplan, säger Andreas Jonsson till TT.
Andraes valde att stå över fredagens träning.
– Jag har inget som behöver testas, jag tjänar inget på att nöta en massa varv. Vi har sagt hur vi vill ha banan och hoppas att det blir så, säger han.
Övriga svenskar i laget, Fredrik Lindgren, Thomas H Jonasson och Peter Ljung, passade dock på att testa grejorna på banan i går.
– Jag har inte kört sen bortamatchen mot Hammarby så det var skönt att få lite varv i kroppen. Det är lätt att bli lite ringrostig, men nu känns det bra, säger Fredrik Lindgren till Vimmerby Tidning.
– Vi har ett väldigt bra lag där många av förarna åker bra i Målilla. Jag tycker att vi har vår bästa chans på många år att vinna guld, det finns ingen svag länk i laget, fortsätter Lindgren, som dock vill lägga över favoritskapet på Australien.
– Australien ser riktigt bra ut och får vara favoriter. Sen gjorde Dabmark en bra tävling i torsdags. Nyckeln för alla lag är att undvika nollpoängare.

Det har talats om regnproblem i Målilla. Under morgonen har det kommit ett lätt duggregn, som nu har upphört och SMHI:s prognos från kl 11.20 i förmiddags talar om uppsprickande väder och utomordentliga förhållanden – växlande molnighet, uppehållsväder och 18 grader varmt. Kl 14.00 öppnar biljettförsäljningen, kl 17.00 öppnar grindarna, strax efter klockan 19.00 åker starttejpen upp för det första heatet och bortåt kl 22.00 vet vi vilka som är nya lagvärldsmästare (de regerande mästarna, Polen, åkte ju ut i torsdagens Race Off). Det är bäddat för speedwayfest på G&B Arena i Målilla.

Kvällens finallag ställer upp enligt följande:
Australien:
1) Jason Crump, 2) Darcy Ward, 3) Dave Watt, 4) Chris Holder.
Danmark: 1) Nicki Pedersen, 2) Niels-Kristian Iversen, 3) Michael Jepsen Jensen, 4) Mikkel Bech Jensen.
Ryssland: 1) 1) Emil Sayfutdinov, 2) Grigory Laguta, 3) Artem Laguta, 4) Roman Povazhny.
Sverige: 1) Andreas Jonsson, 2) Fredrik Lindgren, 3) Peter Ljung, 4) Thomas H Jonasson.