Ikaros Smederna är inte tillbaka i elitserien för att se och lära. I hemmapremiären körde Eskilstunalaget över regerande mästarna Elit Vetlanda med 62-28 efter flera fina förarprestationer. Bland annat slog unge dansken Kenni Larsen till med nytt banrekord.

– Vi demolerade dom. Det var en grym insats av hela laget. Det är en lång säsong, men efter en sådan här prestation kanske man kan få drömma om den där lag-SM-medaljen man inte fått ännu, säger rutinerade smeden Magnus ”Zorro” Zetterström.
”Zorro” var en av förarna som angav tonen från början när han körde tufft mot Vetlandas Thomas H Jonasson i första heatet och gav Andreas Jonsson fri väg på innerspåret. Smedduon körde till sig 5-1 och gav hemmalaget en härlig start på matchen.
När det var dags för paus hade Smederna kört hem ytterligare fem ”femettor” och avgjort matchen på ett skoningslöst sätt. Elit Vetlanda var lamslaget och hade inget motmedel. Hemmaförarna var bättre på alla positioner. En som imponerade stort var dansken Kenni Larsson som körde maxpoäng, tolv poäng och putsade Andreas Jonsson banrekord från 60, 3 sekunder till 60, 2. Andra som imponerade var Krzysztof Buchowski och Gregory Laguta.
– Jag är lite chockad, hur vi än körde så blev vi omåkta, sa Elit Vetlandas Thomas H Jonasson.
I övriga matcher tog Dackarna andra raka segern efter 51-39 hemma mot Piraterna. Polske Patryk Dudek var bäste Dacke-förare i med elva poäng i en jämn poängfördelning där sämste hemmaåkare körde hem fem poäng. I Piraterna var Chris Holder dominant med 15 poäng.
I Norrköping visade Smålandskollegan Västervik att premiärsegern inte var någon slump. I sista heatet körde Peter Ljung och Chris Harris in 4-2 till Västervik och fixade segern med en poängs marginal, 45-44.
I Kumla var Emil Sayfutdinov tillbaka på tävlingsbanan, efter en veckas uppehåll efter sin fars död. Det blev en tuff comeback för Emil som körde in blygsamma fyra poäng. Istället var det rutinerade Piotr Protasiewicz som höll hov och såg till att Indianerna besegrade Hammarby med 47-43. ”Pepe” körde ihop 14 poäng på fem heat. Kumla bjöd också på omgångens bästa publiksiffra, 3 165 personer.