Regn och en opreparerad bana.
Vad blir det? Ingen träning i alla fall.
Dennis Andersson och Simon Gustafsson och övriga JVM-åkare knallade enbart ett varv till fots i danska Holsted i eftermiddags. Träningen inför den andra finalen i årets junior-VM blev inställd.

Holsted
Domaren Jim Lawrence (längst till höger) förklarar läget. Sveriges U21-ledare Mats Olsson och förarna Simon Gustafsson och Dennis Andersson kan bara konstatera att träningen inför söndagens JVM-final i Holsted inte blir av.

– Det är ingen idé att åka ut när det ser ut så här. Vi får ladda om till i morgon. Då är det bara rakt ut – och pang på! beskrev Dennis Andersson medan hans mekaniker Krzysztof Franczyszyn lyfte av hojarna från stöden, rullade ut dem från depån och tillbaka in i bussen. Lika snygga och rena som de var innan.
Alla förare och deras medhjälpare gjorde likadant.
Lördagens JVM-träning blev aldrig av. Småduggandet hade nog gått att trotsa, men åsynen av underlaget var inte speciellt upplyftande. Materialet hade inte bearbetats ett dugg. Ytan såg ut som cement. Fast i tegelfärg. Funkionärerna får en hektisk förmiddag i morgon för att skapa vettiga förutsättningar. Förhoppningsvis lyckas man med den saken.
Dennis sörjde dock inte den inställda träningen. Inför fjolårets JVM-final i tjeckiska Pardubice avstod han träningen med flit. Även Simon tog den uteblivna försmaken med ro.
– Det är inte hela världen att vi inte fick träna. Det är lika för alla. Vädret går inte att rå på, sa han bekymmerslöst.
Men det torftiga skicket på banan var lite svårare att ta med en axelryckning.
Indianernas stilrena tekniker var föga imponerad av det han såg.
– Lägger man ut mästerskapen på sådana här arenor och enbart bryr sig om att tävlingen genomförs, utan att se till standarden, blir det förutsättningar därefter. Det är ju bara en JVM-final. Eller hur?
Det sista sagt med drypande sarkasm.
JVM-finalen i Holsted är säsongens andra. Finalserien inleddes i Poole i förra månaden. Sedan är det ytterligare två finaler i oktober. I Pardubice och Gniezno. Efter inledningen i Storbritannien delar tre man på ledningen: Darcy Ward, Maciej Janowski och Dennis Andersson. Alla tre har 14 poäng. För Darcys del blir uppladdningen splittrad. Han ska i natt ta sig från Torun i Polen – där han ikväll begår GP-debut som wild card – till Holsted som ligger mitt emellan Esbjerg och Kolding på Jylland. Australiensaren kommer definitivt inte vara utvilad. Det borde gynna Dennis.
För Simon Gustafsson, som gör sin sista juniorsäsong, blev Poole ett misslyckande. Han blev påkörd av Aleksandr Loktajev, Ukraina, och fick lämna arenan i ambulans med två spräckta revben och en smäll på mjälten. Närkingen stannade på två poäng.
Det som hände var naturligtvis trist, men Simon ältar inte det inträffade. Han tittar framåt:
– Nu kan jag köra avslappnat. Det är bara att göra det bästa av situationen. Det är bara att åka ut och försöka vinna de tre finaler som är kvar och knipa en så bra placering som möjligt.
* * *
Av den här rapporten förstår ni såklart att Race MC-sport är på plats i Holsted. Vi hårdbevakar helgens final och bjuder på en späckad JVM-special i Race MC-sport nummer 13 som når alla prenumranter om bara en och en halv vecka.