Peter Karlsson kommer missa resten av säsongen efter en svår krasch i Kings Lynn på onsdagskvällen. PK har ådragit sig sprickor på en ryggkota samt revbensskador. Förutom en svår smäll för Peter själv så tappar hans svenska klubbar Smederna och Örnarna en mycket viktig förare i jakten på SM-medalj respektive elitserieplats. 

Det var i matchens sista heat, mellan Peters Lakeside Hammers och Kings Lynn Stars som PK vurpade tillsammans med polacken Piotr Swiderski och australiensaren Rory Schlein. PK drabbades värst och fick föras med ambulans till sjukhus där han vårdats under natten.
Under torsdagsmorgongen bekräftade Lakeside Hammers på sin webbsida att PK ådragit sig revbensskador och sprickor på en ryggkota, men att han har full rörlighet i benen. Någon mer speedway den här säsongen blir det inte.
– Jag pratade med honom precis. Han hade fruktansvärt ont och var groggy efter allt smärtstillande. Han var knäckt över att han inte kunde köra mer den här säsongen, men det kommer i andra hand för oss. Huvudsaken är att Peter blir bra igen, säger Smedernas lagledare Jimmy Jansson.
Första klubb att drabbas är allsvenska Örnarna som kör retur mot Masarna i det allsvenska slutspelet i kväll. Lagledaren Bernt-Åke Eriksson bekräftar att klubben plockar in Niklas Klingberg och Freddy Godlund istället för PK och Adrian Bergqvist till kvällens match. Örnarna har 18 poängs försprång inför kvällens match i Avesta.
För hans elitserieklubb Smederna innebär det att en viktig hörnsten försvinner ur laget lagom till semifinalmatcherna mot Piraterna. Enlig Jimmy Jansson är det i dagsläget oklart om klubben kommer att ersätta PK med en ny förare. En eventuell ersättare får då inte ha högre snitt än PK:s löpande snitt som uppgår till 1,732.
På fredag skulle PK även kört sin 28:e raka individuella SM-final. Men nu bryts en oslagbar svit i svensk speedway.