Nu har Coventry i engelska Elite League definitivt gjort klart sin spektakulära värvning av ryske VM-stjärnan Emil Sajfutdinov.

Emil Sajfutdinov
GP-stjärnan Emil Sajfutdinov är klar för Coventry. Ryssen debuterar i engelska Elite League på onsdag i nästa vecka. Foto: PER GUSTAFSSON

Den tvåfaldige juniorvärldsmästaren hoppas att han kan begå sin engelska ligadebut på onsdag i nästa vecka när Coventry möter King’s Lynn borta, men det förutsätter ett klartecken från ligaorganisationen BSPA och att det nödvändiga starttillståndet från den ryska motorfederationen dyker upp i tid.
Den 21-årige ryssen, som kliver in i laget som ersättare för långtidsskadade dansken Hans Andersen, avverkar därefter sin hemmadebut påföljande måndag (30 maj) när Coventry bjuder på en rejäl aptitretare i form av guldfavoriten Poole hemma på Brandon stadium.
Coventrys andrepromotor Alun Rossiter är säker på att den stekhete GP-ynglingens entré i Elite League kommer att sätta snurr på vändkorsen över hela landet.
– Detta är absolut en gigantisk värvning. Inte bara för oss utan totalt sett för brttisk speedway. Alla kommer att se fördelar med det här, säger Alun till speedwaysajten speedwaygp.com och vurmar för den kommande publikmagneten:
– Emil är lika med biljettintäkter; han är föraren alla pratar om och kommer innebära nästa stora lyft för speedway i det här landet efter det att vi såg Nicki (Pedersen) återvända sent i vintras.
– Jag hoppas att Jonathan (Chapman) i King’s Lynn får storpublik på onsdag och jag är säker på att Brandon kommer att vara spikat när Emil gör sin hemmadebut måndagen efter (Bank Holiday).
Rossiter är också imponerad av förarens engagemang när det gäller Coventry.
– Emil är verkligen angelägen att komma över hit. Jag förvånades över den beslutsamhet jag såg när jag var över i Polen tidigare i veckan och slutförde affären. Han är så otroligt proffsig och kan knappt vänta på att börja köra för oss.
– Jag vet att det finns folk som lär ifrågasätta hans engagemang i och med att vi plockar in honom i ett skede när säsongen redan hunnit starta. Men jag kan försäkra att jag känner inga som helst tveksamheter sedan jag träffade honom. Faktum är att Emil redan skridit till verket på egen hand och sett till att hans finns tillgänglig för våra matcher vilka vi mejlade över tidigare den här månaden.
– Vi har gått igenom alla datum och Emil kommer att kunna köra merparten av våra matcher. Det är för närvarande en matchkollision som vi håller på och jobbar med, men det är också allt frånsett de matcher som ligger på Grand Prix-datum.
Sajfutdinovs framträdanden i England har hittills varit begränsade till GP-serien, lag-VM och öppna tävlingar i hans relativt korta karriär. Men Rossiter tror inte att det dröjer särskilt länge förrän den Bydgoszcz-baserade ryssen funnit sig hemma i Elite League. Coventrys entusiastiske lagledare säger till speedwaygp.com:
– Jag är övertygad om att han kommer att trivas lika bra i Elite League som en anka i vatten. Jag tror att detta är formidabla nyheter för sporten i det här landet och att vi kommer att få se samma effekt på publiksiffrorna som när Tomasz Gollob kom hit första gången och åkte för Ipswich 1998.