Ytan är sliten, anläggningarna gamla och solkiga, tävlingsvardagen tuff och ansträngande.
Men bakom alltihop gömmer sig mycket hjärta.
Engelska division 2, Premier League, är en liga man lätt tycker om. Färska cupmästarna Robin Aspegren och Anders Mellgren säger samma sak: vi återvänder gärna nästa år!

Robin
I nya numret av Race MC-sport berättar Robin Aspegren (bilden) och Anders Mellgren om vardagen i Newport Speedway. Foto: MIKE MANNING

Robin och Anders är två av nio svenska förare som i år kört i engelska Premier League. Det vill säga serien under toppdivisionen Elite League. För lite mer än en månad sedan krönte duon sin brittiska säsong när man tillsammans med sina lagkompisar i Newport Wasps bärgade Premier League Knockout Cup. Trots att Newport var rejält nederlagstippat mot finalmotståndaren Glasgow Tigers – som vann serien i komfortabel stil – lyckades man fälla sin skotska konkurrent. Cupframgången var Newports första titel på 12 år.
I nya numret av Race MC-sport (nummer 17), som når alla prenumeranter idag onsdag, har vi ett tre sidor långt reportage om Robin och Anders och hur killarna ser på livet som proffs i britternas oglamorösa andradivision. Visst är det skabbigt, rörigt och lite hur som helst, men båda har fallit för charmen som ligan omges av.
– Alla, från förare via klubben till åskådarna, är som en stor familj, beskriver Robin.
Hela reportaget om vardagen i Newport hittar ni i tidningen.
Vi vill bara göra en rättelse. I texten om Robin Aspegren står det att han till nästa år skrivit kontrakt med Elit Vetlanda och Griparna. Det är rätt såtillvida att han ska köra för Griparna, men påståendet att han skulle vara klar för Elit Vetlanda är felaktigt. Det är heller inget som Robin uppgivit till tidningen. Uppgiften som sa att han skulle lämna Dackarna och återvända till Elit Vetlanda fick vi i andra hand av en normalt tillförlitlig källa. Informationen kändes trovärdig och logisk och blev därför aldrig ifrågasatt.
Vi borde väntat tills nyheten var officiellt bekräftad.
Race MC-sport har varit i kontakt med Robin Aspegren och framfört vår uppriktiga ursäkt för att vi placerat honom i fel elitserielag nästa säsong och den skada publiceringen eventuellt åsamkar honom.