Vi nås i kväll av den fruktansvärda nyheten att den engelske speedwaystjärnan Lee Richardson har omkommit i en krasch i den polska ligan.

Richardson, som även körde för Vargarna, drabbades av inre blödningar och opererades direkt när han kom till sjukhus. Hans liv gick dock inte att rädda, berättar TT och fortsätter:

Olyckan som kostade Lee Richardson livet inträffade i seriematchen mellan Wroclaw och Richardsons Rzeszow. På första varvet i tävlingens fjärde heat körde Richardson på Tomasz Jedrzejaks bakhjul och kastades mot skyddsstaketet precis i utgången av en sväng, där luftstaketet går över i ett trästaket. Innan Richardson kastades in i staketet touchade han också svenske Fredrik Lindgren.

– Jag såg hans cykel i ögonvrån och märkte också att han touchade min cykel, riktigt var eller hur vet jag inte. Jag förstod direkt att det var en allvarlig olycka och jag ville inte titta på reprisen, sade Lindgren till TT.

I Sverige representerade Richardson Vargarna från Norrköping, som på tisdag ska möta Hammarby i elitserien.

– Jag måste prata med förarna om vi kan köra den matchen eller inte. Just nu finns det inte ord för vad jag känner, sade Vargarnas lagledare Peter Jansson, som var förkrossad efter söndagens besked.

Lee Richardson blev 33 år gammal.