Det kommer signaler från Polen.
Goda signaler. Som meddelar att Valsarnas polska förare satsar hårt inför kommande säsong.
– Ja, jag hår fått sådana signaler. Om vi till exempel tar Kasprzak har han aldrig förberett sig som han gör nu, säger klubbens sportchef Micke Lindh.

Tomasz_Gapinski
Det strömmar positiva nyheter över Östersjön från Valsarnas polska förare. Som exempelvis Tomasz Gapinski. Han går in på sin tredje säsong för Valsarna och har bevisat hur nyttig han är för laget. Vilket inte minst framgår av den här bilden där Gapinski ligger före landsmannen Jarek Hampel. Foto: PER GUSTAFSSON

Krzysztof Kasprzak blev ju anklagad men inte fälld för fusk med ljuddämpare förra året. Nu vill han  förbättra sitt något skamfilade anseende. Han vill visa vad han kan på banan under sportsliga förhållanden.
– Nu börjar ett nytt kapitel för mig. Jag ska tillbaka till speedwaytoppen, säger han i intervjuer med polsk media.
Hårt jobb är det som gäller. Hårt fysiskt sådant: han tränar sex dagar i veckan. Mental träning ingår i förberedelserna och materiellt har han investerat i sju nya motorer.
– Han kommer enbart lägga fokus på Polen och Sverige. Inte köra i England, framhåller Micke,
28-årige Kasper är ju en av Polens bästa förare, ingår i det framgångsrika lag-VM laget. Nu jobbar han på bred front för att bli ännu bättre. Bland annat har han bytt klubb på hemmaplan – kör numera för toppklubben Gorzow där han ersätter Nicki Pedersen.
Samtidigt blir han  lagkamrat med Tomasz Gollob.
– Jag vill dra nytta av hans erfarenhet, säger Kasprzak.
Krzysztof ”Buzz” Buczkowski kom till Valsarna i sent skede inför förra säsongen. Denne fighter och slitvarg visade sig snart vara ett lyckat nyförvärv. Vi minns bland annat hans avgörande insats vid skrällsegern borta mot Dackarna i grundserien.
26-åringen har alltid varit ett stort löfte men fick karriären spolierad av en otäck skada hösten 2008.
Micke Lindh:
– Buczkowski är på väg tillbaka till den nivå  han hade före den svåra skadan. Han gjorde stora framsteg förra året och nu ska han vara ordentligt på gång meddelas det.
En positiv nyhet för värmlänningarna är att Buzz  kommande säsong åter är tillbaka i högsta ligan i Polen. Är klar för Bydgoszcz. Där får han sällskap av två andra valsare: Artem Laguta och Gapinski.
– Gynnsamt för oss att de kör i samma klubb, konstaterar Micke.
På tal om Gapinski. Han gör nu sin tredje raka säsong i Valsarna och blir mer och mer en tillgång för laget. Tomasz är ju i stort sett jämbördig med våra heatledare Laguta, Nermark och Kasprzak.
29 år gammal går han in  i den bästa åldern för en speedwayförare. Han kommer garanterat att leverera den här säsongen.
Och till sist sparkapitalet – juniorerna! Artem Laguta har skaffat sig stor erfarenhet under GP-året och bör kliva fram på allvar nu. Samtidigt kan Victor Palovaara  bli en av landets ledande svenska juniorer under 2012. Allt detta ger förhoppningar.
– Det kan bli väldigt bra det här. Jag ser Valsarna som ett mycket spännande underdog-lag, säger Micke Lindh.
Återstår så några pusselbitar för att få lagbygget komplett. En förare till ska in i truppen. Micke vet vad han vill ha.
– Jag har tre förarare som jag har haft positiva kontakter med. Men ingen skriver på förrän transferfönstret öppnar. De avvaktar till dess.
– Sen gäller det att få en lagledare som är engagerad, impulsiv och kan hålla ordning på laget. Jag tycker att Jerker (Eriksson) och jag fungerade bra ihop. Vi söker nu en liknade lösning.
(PRESSRELEASE FRÅN VALSARNA).