Den polska föraropinionen kring de nya hårt kritiserade ljuddämparna håller på att svänga.
I ett brev ställt till Piotr Szymanski, president i polska motorunionens speedwaykommitté, och med påskrift från 31 förare formuleras en klar önskan om att ändra tillbaka tagna beslut.
Förarna som skrivit på är beredda att köra med de nya ljuddämparna.

PZM
Den polska motorunionen PZM.

Det är polska nätsajten sportowefakty.pl som rapporterar om den här vändningen. I ett brev riktat till speedwaykommissionens president Piotr Szymanski, och undertecknat av 31 förare, framförs en vädjan att häva beslutet att förbjuda de nya ljuddämparna.
Förarna lägger fram följande åsikter:
* Vi är beredda att acceptera de så kallade nya ljuddämparna under den kommande säsongen i polska ligan och i FIM- respektive UEM-tävlingar.
* En fortsatt osäkerhet i den här frågan, när FIM och övriga nationella förbund är entydiga i sin ståndpunkt, skapar enbart onödig förvirring för alla.
* Vi vill respektera våra kontrakt i andra ligor och delta i internationella mästerskap.
* Utrustningen är inte helt perfekt, men vi hoppas att PZM och FIM beaktar våra professionella råd om olika tekniska lösningar under säsongens gång.
”Utifrån det här är vi villiga att acceptera beslutet att införa de så kallade nya ljuddämparna. Var snäll att svara omedelbart” avslutar man.
Av de 31 förare som skrivit under brevet har ett 15-tal kontrakt med svenska klubbar den här säsongen. Bland namnen märks Rune Holta (Dackarna), Sebastian Ulamek (Västervik), Damian Balinski (Elit Vetlanda), Grezgorz Zengota (Indianerna) och Adrian Miedzinski (Vargarna).