Polske stjärnan Piotr Protasiewicz och det australiska fyndet Darcy Ward har valt att tacka nej till sina ordinarie platser i 2012 års Grand Prix-serie.
Det blir svensken Peter Ljung som övertar Protasiewicz plats medan ersättaren för Ward presenteras vid ett senare datum.

Peter Ljung
Peter Ljung slutade sexa i GP Challenge i augusti. Tack vare den placeringen var han tredjereserv till nästa års GP. Efter två nej gick frågan vidare till Peter som valt att tacka ja. Foto: PER GUSTAFSSON

I och med att Peters sambo Jessica nedkom med parets andra barn under onsdagen – en pojke som ska heta Eddie – var 29-åringen redan överlycklig när han på torsdagen blev uppringd och erbjöds chansen att köra om den individuella VM-titeln. Peter erkänner, i en pressrelease från BSI Speedway, att det var bästa dagen i hans liv.
– Jag är rätt överväldigad för ögonblicket. Men på ett vis, även om jag fått den här möjligheten överräckt till mig, känns det faktiskt som att det var min tur att ha lite flax för omväxlings skull.
– Jag har brutit mina ben, fötter, händer och gått miste om mycket tid under åren jag åkt. Men nu har vinden vänt en aning och jag har fått lite tur för en gångs skull.
– Det har varit mycket att ta itu med under några dagar, men jag tror inte att jag någonsin haft 24 timmar som varit bättre. Definitivt inte.
– Min flickvän är fortfarande på sjukhuset och jag har min dotter Iza hemma hos mig. Vi har gått till och från sjukhuset och utbytt telefonsamtal. Det är mycket känslor som går genom huvudet, men visst är det här fantastiskt.
– Jag kommer inte att be om ursäkt för att man gett platsen till mig. Jag tycker helt enkelt det var dags att jag också hade lite tur. Det ska bli riktigt, riktigt intressant och kul.
Förutom att se efter sin unga familj har nu Peter endast ett par månader på sig att hinna bli redo för säsongspremiären vilket är lika med Nya Zeelands GP i Western Springs i Auckland den 31 mars. Peter, som nästa år fortsätter i Västervik och byter till Grudziadz i Polen, säger till BSI Speedway att han omgående kommer att påbörja arbetet att göra i ordning sin GP-uppsättning. Men på frågan vad målet kommer att vara under hans första fulla GP-säsong säger han sig inte vara så pigg på att sätta något sådant än.
– Jag försöker bara ta in allt just nu. Jag tror att vi bara ska gå ut och försöka göra det bästa vi kan.
– Jag tror inte att vi kommer att ha som mål att klara det eller det. Det här bli min första hela GP-säsong. Jag får försöka göra så gott jag kan och ha så kul som möjligt på vägen. Vi får se vad som händer under säsongens gång.
– Men det blir naturligtvis en hel del saker att ta tag i. Jag började redan idag. Jag startade med att ringa några telefonsamtal. Sedan satte jag mig en bra stund med min bror (Thomas) för att bestämma hur vi ska ta oss an allt det här.
– Vi har lite mindre tid än vi önskar för att hinna förbereda allt, men vi har fortfarande ett par månader i alla fall, så förhoppningsvis blir det bra till slut. Vi får helt enkelt göra det vi tror är rätt. Det är trots allt väldigt personligt hur man hanterar alltihop och väljer att gå det till mötes.
Smålänningen begick sin Grand Prix-debut i Skandinaviens GP på Ullevi i Göteborg den 30 augusti 2003. Han tog sju poäng.
Han är fylld av förväntningar inför uppgiften att åka större GP-evenemang utanför Sveriges gränser och kan knappt bärga sig tills Danmarks GP i Parken den 9 juni och Storbritanniens GP i Millenium Stadium i Cardiff den 25 augusti.
29-åringen konstaterar glatt:
– Jag ser fram emot allihop. Jag har varit ett par gånger i Köpenhamn och tittat på GP:et. Atomsfären är fantastisk. Jag har alltid tänkt: ”Jag vill köra den tävlingen”. Samma sak med Cardiff. Jag har bara varit där en gång, men då var det inte på riktigt. Det är dröm som går i uppfyllelse att jag ges den här chansen.
– Jag får bara låta det sjunka in, och njuta av det så mycket jag kan, men förhoppningsvis kan jag åstadkomma en del hyggliga resultat och ta lite poäng också.