Läget fortsätter att gunga i krisdrabbade Lejonen.
Under helgen hoppade Jesper Lindroth av som lagledare. Luckan efter honom fylls av Tom Honkala som återupptar det lagledarjobb han hade för några år sedan. Tom assisteras av Dennis Honkala.
Dessvärre har den nya lagledarduon åkt på en motgång direkt. Dubble juniorvärldsmästaren Darcy Ward är i nuläget inte beredd att köra för Lejonen.

Jesper Lindroth
Jesper Lindroth, här i samspråk med Oliver Berntzon, har bestämt sig för att sluta som lagledare i Lejonen. Jesper efterträds av Tom och Dennis Honkala. Dennis syns i bakgrunden på bilden. Foto: PER GUSTAFSSON

Ward följer med andra ord landsmannen Chris Holders exempel. Australiensarna avstår tills vidare att åka för Lejonen. Båda är uppenbarligen missnöjda med situationen för närvarande. Men om det beror på släpande skulder eller någonting annat går inte att få exakt grepp på. Lejonens förre klubbchef Joakim Olsson antydde i Aftonbladet i förra veckan att Holders uteblivande bottnade i andra omständigheter än pengar.
– Chris har fått sin lön utbetald. Det är andra krafter som försöker få bort honom från klubben, påstod Olsson.
Tom Honkala avstår i sin tur att gå in närmare på australiensarnas tillfälliga (?) sorti. Han konstaterar bara att den frostiga relationen som uppstått känns sorglig. Holder och Ward är två förare i världsklass som sportsligt sett skulle göra en enorm skillnad.
– Vi hade under lång tid en jättebra dialog. Sedan dök det upp ett annat samtal. Efter det vände killarna på steken. Men läget är som det är. Vi får köra med ”gubbarna” vi har. Åtminstone tills vidare. I bästa fall löser det sig till nästa match. På något sätt ska vi reda ut det här, säger Tom.
I och med att Darcy Ward nobbar tisdagens match mot Vargarna måste Tom och Dennis Honkala möblera om ytterligare en gång i laget. David Ruud flyttas upp från ena reservplatsen och kör som nummer tre. Ruud ersätts i sin tur av Oliver Berntzon på reserven.
Matchen mot Vargarna blir Toms och Dennis första ihop vid laglerdarrodret. Tom var lagledare i Lejonen under flera år i allsvenskan. Dennis, som är Toms grabb, har de senaste verkat som assisterande lagledare. Senast till Jesper Lindroth. Lagom till midsommarhelgen deklarerade Jesper att han hade fått nog. Han anser att styrelsen inte stått vid sina ord, att han inte fått ersättningen han var lovad och att de ekonomiska problemen släckt gnistan att fortsätta som lagledare.
Jesper bestämde sig för att kliva åt sidan.
Nu kommer istället Tom och Dennis att dela på lagledarsysslan.
– Man kan se det på två vis. Å ena sidan blir det tufft och jobbigt. Å andra sidan känns det inspirerande. Även om det fortfarande är besvärligt kan vi se lite ljus i tunneln, påstår Tom och deklarerar att klubben de senaste veckorna skaffat sig ett 100-procentigt grepp på sina intäkter och utgifter, men samtidigt är det slitsamt att hämta igen förlorad mark.
– Det finns en tröghet i systemet som gör att man inte kan lägga sig i fas så snabbt som man önskar. Vi vet inte hur många veckor det tar innan vi är ikapp. Så fort vi får in pengar går de till att reglera förarskulderna vi har. Det är prio ett, fastslår han.