I dag körs tre kvalsemifinaler till 2013 års GP-serie och sammanlagt fem svenskar är i farten. En av dem har redan klarat av sin tävling och han gjorde det på bästa sätt. Peter Ljung kom nämligen trea i tävlingen i Divisovie och är därmed klar för GP Challenge i Kroatien i september, där tre permanenta GP-platser står på spel.
Peter Ljung var klar att gå vidare redan inför den sista omgången, då han hade kört in elva poäng på sina fyra första heat. Och tur var väl det, för i det sista heatet blev han utesluten för att ha orsakat ett fall. Med sina elva poäng kom han nu trea. Tävlingen vanns av Krzysztof Kasprzak på tolv poäng, lika många hade tvåan Ales Dryml. Bakom Ljung placerade sig Troy Batchelor och Martin Vaculik på tio pinnar.
Senare i dag avgörs de båda resterande kvalsemifinalerna i Vojens (start kl 19.00) och i Lonigo (kl 21.00). I Vojens tävlar Thomas H Jonasson, Linus Sundström och Simon Gustafsson. I Lonigo hittar vi Antonio Lindbäck i startfältet.
De fem första förarna från varje kvalsemifinal är kvalificerade för GP Challenge. Den 16:e platsen tilldelas en hemmaförare, vilket ju med all säkerhet blir Jurica Pavlic. Han slutade för övrigt först på tolfte plats i dagens tävling i Divisovie.