Fredrik Lindgren lämnar Dackarna efter sju säsonger i Smålandsklubben och kör kommande två säsonger för moderklubben Indianerna – som under onsdagen även presenterade danske GP-föraren Kenneth Bjerre. 

Fredrik Lindgren lämnade Indianerna efter säsongen 2003, men tio år och många locktoner senare är han redo för en comeback. Kontraktet med Indianerna undertecknades på tisdagen och under onsdagen presenterades han vid en presskonferens i Strike Bowlings lokaler i Örebro.
– Det ska bli kul att köra för Indianerna igen. Klubben har utvecklats till en toppklubb under åren som jag har varit borta, och känner mig redo för att ta det ansvar och den press som ställs på en lokal förare nu. Jag känner mig trygg i mig själv och kan ta att folk kommer med kritik, säger Fredrik Lindgren.
I Dackarna var ledningen besviken över att inte kunna behålla Fredrik Lindgren i laget, där han varit lagkapten under året som gått.
– Det bud som Fredrik gav oss skulle varit lika med en hundraprocentig löneökning hos oss, och det ryms inte i vår budget. Vi erbjöd honom en skaplig löneökning som han tackade nej till. Det är klart att det är mycket tråkigt att tappa Fredrik, säger Dackarnas sportansvarige Mikael Karlsson.
Lindgren säger så här om sin nya ersättning i Indianerna.
– Det handlar inte om några fantasisummor, jag har fått en rimlig lön. Både jag och klubben är nöjda, säger han.
I och med Lindgrens påskrift är nu fem av sju pusselbitar i Indiantruppen fyllda då även Kenneth Bjerre skrivit på för Kumlaklubben. Övriga klara förare är Niels-Kristian Iversen, Piotr Protasiewicz och Antonio Lindbäck. Dessutom kommer klubben att skriva kontrakt med unge Joel Andersson under torsdagen.
– Bjerre skrev till mig att ”nu ska vi ta hem hela skiten” nästa år. Han är taggad för att återvända, säger onsdagens ”strajkleverentör” i svensk speedway, Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström, lagledare i Indianerna.
I Dackarna inleds nu arbetet med att fylla Lindgrens tomrum – och strategin är klar.
– Vi kommer att försöka göra klart med en förare i taget och när Fredrik försvinner kan vi få mer bredd i laget. Med nästa års regler, där förare sex och sju ska köra minst tre heat blir deras roll i matcherna ännu viktigare, säger Mikael Karlsson.
Indianerna släpper också flera förare till kommande säsong.  De som inte får förnyat förtroende är Damian Balinski, Krzysztof Jablonski, Joonas Kylmäkorpi, Rune Holta, Mathias Thörnblom och sedan tidigare Emil Sayfutdinov.