Lettländaren Grigory Laguta avgjorde till Ikaros Smedernas fördel i toppmötet med Dackarna – där Eskilstunagänget vann med 47-43. Nu toppar Smederna tabellen efter tre omgångar. 

Ikaros Smederna var nära att tappa försprånget på åtta poäng till ett vilt kämpande bortalag. Men i sista heatet kunde hemmalaget knyta ihop säcken sedan Grigory Laguta vunnit heatet för en hårt uppvaktande Fredrik Lindgren.
– Det är bara Laguta som vågar göra sådär. Hade det varit någon annan så hade vi förlorat heatet med 5-1, och matchen, säger Smedernas lagledare Jimmy Jansson och syftar till Lagutas våghalsiga styrning i första sväng där Dackeduon Fredrik Lindgren och Patryk Dudek var nära att ta täten.
Smedernas seger innebar att laget toppar elitserien, på samma poäng som Dackarna och Västervik. Dackarna fick en tuff start på matchen, då unga löftet Dennis Andersson tvingades bryta matchen efter en vurpa i förstat heatet. Andersson ådrog sig enligt uppgift en lindrig hjärnskakning.
I slutet av matchen var det Smedernas som hade otur, då Peter Karlsson drabbades av två (!) stopp i starten sedan kedjan hoppat av båda gångerna.
— Det är väldigt ovanligt att det blir så, och två gånger i rad har jag aldrig varit med om tidigare, sa PK, som också hann med att putsa banrekordet på Smedstadion från 60,2 till 59,6 sekunder.
Omgången präglades av dåligt väder där mötet mellan Västervik och Piraternas ställdes in på grund av dimma! I Vetlanda började mötet med Indianerna långt senare än beräknat, och här tog Kumlalaget en lite oväntad seger med 49-41, trots att polske stjärnan Piotr Protasiewicz fanns på skadelistan.
I den tredje matchen som genomfördes tog Hammarby säsongens första seger i väntade jumbofinalen mot Vargarna. Stockholmarna vann med 49-41 sedan lillebror Laguta, Artem, gjort en ny stormatch med tolv inkörda poäng.