Indianerna tog sig till SM-final efter en hård dust med Piraterna på tisdagskvällen. Efterspelet handlade dock mer om ett kontroversiellt klistermärke.
– De delar ut klistermärken med en indian som pissar på vårt klubbmärke. Bedrövligt dåligt. Jag skäms att jag kört i Indianerna, sa Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill.

Stefan Andersson Skill var inte upprörd. Han var fly förbannad över klistermärket som gick runt i indiandepån.
– Jag hoppas att de åker åt helvete i finalen. Efter allt som hänt oss med Darcy Ward, så kommer de med ett sådant här klistermärke. Riktigt riktigt dåligt och osportsligt. Dessutom med en sponsorlogga på, säger Stefan Andersson Skill.
Från indianhåll togs dock avstånd från klistermärket.
– Det där är inget som vi i klubben står bakom. Väldigt onödigt. Ingen av förarna har heller tagit emot klistermärket, säger Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson.
Även indianstjärnan Antonio Lindbäck tog starkt avstånd från klistermärket, och skrev på sociala medier att han hoppas att Indianerna portar sponsorn från flera matcher. Hör inte hemma inom svensk speedway, skriver Lindbäck.
Matchen i Kumla vann Indianerna med 51-39 och vände på underläget med åtta poäng från det inledande semifinalmötet i Motala. Antonio Lindbäck var stor segerorganisatör med 13 inkörda poäng.
Nu väntar Elit Vetlanda i finalen för Kumlalaget, precis som förra året. Och secenariot är det samma. Finalserien börjar i Kumla nästa tisdag den 15 september och avgörs i Vetlanda dagen efter.