Beslusfattarna behövde ingen betänketid.
Bara tre dagar har gått sedan årets Grand Prix-säsong avslutades, men det är redan bestämt vilka fyra förare som får nästa års permanenta wild card. Och till Fredrik Lindgrens stora lycka ingår han i kvartetten.
Enligt dagsfärska uppgifter i dansk press går platserna till Fredrik, Nicki Pedersen, Chris Harris och Darcy Ward.

Fredrik Lindgren
En av fyra wild card-förare. Fredrik Lindgren får fortsatt förtroende att köra GP-serien. Rättighetsinnehavarnas fyra wild card går till Fredrik, Nicki Pedersen, Chris Harris och Darcy Ward. Foto: ANDERS HOLM

Avslöjandet förmedlas av trefaldige världsmästaren Nicki Pedersen till danska Ekstrabladet.
– Jag blev uppringd av Tony Olsson i kväll. Han berättade att jag hade fått ett wild card. Självklart är jag glad över att fått det svart på vitt, säger Nicki till tidningen.
Om Fredrik blivit officiellt kontaktad av Grand Prix-direktör Olsson har vi inga uppgifter på än, men Ekstrabladets underlag är så initierat att sanningshalten knappast behöver ifrågasättas. Valen känns dessutom tämligen självskrivna. Nicki har meriterna på sin sida och vann årets inledande deltävling i polska Leszno, Fredrik har visat i höst att han tilhör världstoppen med två pallplatser i tät följd, Chris Harris är given eftersom serien rimligtvis bör innehålla en brittisk förare och vad beträffar Darcy Ward har rättighetsinnehavarna BSI Speedway varit väldigt öppna med att man gärna vill bereda plats för honom i nästa års startfält. Darcy har som bekant fått två temporära wild card på kort tid och visat att han skulle bli en attraktion i mästerskapet. Inte minst med sin tredje plats i polska Torun.
För att återvända till Nicki Pedersen förklarar han för Ekstrabladet att han är tacksam över att beskedet kommer såpass snabbt. Stora förändringar är att vänta runt dansken till nästa säsong. Han ämnar avsluta samarbetet med sin chefsmekaniker John Jörgensen och valde redan för drygt en månad sedan att bryta med trimmaren Brian Karger.
Men det är bara början.
– Jag ska komma i gång med en del planering om hur teamet ska byggas upp till nästa säsong, deklarerar vargföraren.
I dessa planer ingår bland annat Lars Munkedal som tills nu varit lagledare för danska mästarna Slangerup.
Nicki vet med sig att nästa års wild card förmodligen är hans sista chans att ta sig tillbaka till toppen.
– Jag har ett år på mig att försöka bli topp tre igen, inser han klarsynt.
För Fredrik Lindgrens del gäller säkert samma krassa villkor. Det här blir dackeförarens andra permanenta wild card på tre år. Till den här säsongen kvalade han in genom att bli trea i GP Challenge i Vojens. Även i hans fall kan 2012 års friplats ses som en sista möjlighet att visa att han hör hemma bland världens toppåkare.
I och med det här glädjebeskedet för Fredrik blir det samma blågula trio i nästa års Grand Prix som i år. Det vill säga färske VM-tvåan Andreas Jonsson, Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren.
2012 års Grand Prix-serie startar den 31 mars i Western Springs i utkanten av Auckland på Nya Zeeland. Det blir första gången det körs ett GP utanför Europa sedan deltävlingen 2002 i Sydney i Australien.