Rospiggarnas stjärna Andreas Jonsson skadade sig ordentligt när han kraschade i Motala under tisdagskvällen. Han vårdas just nu på Universitetssjukhuset i Linköping och har svåra smärtor i axeln. Han kommer inte att köra morgondagens returmatch mot Piraterna i Hallstavik.

Det var i matchens 13:e heat som Jonsson körde rakt in i luftstaketet efter ha blivit snävt utkörd av piratstjärnan Greg Hancock.
Jonsson kom genast under vård, men fördes kort senare i ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping. Han är vid medvetande, kan röra fingrar och ben och fick ingen smäll mot huvudet. Istället var det axeln som tog hela smällen.
– Det är inget bra. Han har väldigt ont, men vi vet inte omfattningen av skadorna ännu, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg till Race, samtidigt som han precis lämnade sjukhuset i Linköping.
Teurnberg var heller inte glad över Greg Hancocks agerande efter kraschen.
– Jag är besviken över att han inte kom fram och frågade hur det var med Andreas efteråt, eller bad om ursäkt. Han lämnade ingen plats i kraschen. Det är sånt man inte vill se på en speedwaybana, säger Teurnberg.
Greg Hancock var ångerfull när han pratade med Radiosporten efter matchen i Motala.
– Det känns inte bra i magen. Det är inte min stil att köra på någon som jag gjorde med Andreas här. Jag hoppas att han är okej. Det var inte meningen, och jag ska ringa honom sedan, sa Hancock till Radiosporten.
Jonsson kommer inte att köra onsdagskvällens retur mellan lagen. Rospiggarna kommer istället att utnyttja regeln om riders replacement.
Rospiggarna är annars väldigt nära final, då laget körde över Piraterna i matchen med 55-35. Därmed leder Rospiggarna slutspelsserien på sex poäng, två poäng före Dackarna som i sin tur besegrade Indianerna med 52-38 i kvällens andra match. De två bästa lagen i slutspelsserien kör SM-final.