Andreas Jonsson var bäste svensk när han körde sin tredje semifinal för säsongen vid GP-tävlingen i Gorzow. Men längre än så kom han inte. Tävlingen slutade i en polsk triumf då Jaroslaw Hampel tog sin andra GP-seger för säsongen. 

– Jag är ändå ganska nöjd, det var ett fall framåt efter en tung period, säger Andreas Jonsson om insatsen i Polen.
Jonsson inledde kvällen med två enpoängare, följde upp det med en två- och trepoängare i sitt tredje och fjärde heat, innan han avslutade med en tvåa.
– Motorerna gick fint, men efter en hel del testande på slutet tar det ett tag innan man lär sig handskas med dem och känner sig helt bekväm i åkningen. Självförtroendet och självkänslan har ju fått sig en törn efter åkningen på slutet, säger Andreas Jonsson.
Banan i Gorzow var lurig, och skiljde sig en hel del från hur den ser ut vid en normal serietävling i den polska ligan.
– Sedan var den helt annorlunda från fredagens träning. På fredagen materialet som tuggummi på yttern och stenhårt på innern. Sedan hade de harvat upp banan till tävlingen och gjort tvärtom så att det var hårt på yttern, säger Andreas Jonsson.
För Fredrik Lindgren började tävlingen lovande – men slutet blev sämre, där Lindgren stannade på sju poäng i det jämna poängprotokollet och missade semifinal.
– Resultatet blev inte det jag hade förväntat mig. Jag tar inte tillvara på de röda och blå startspåren i mitten av tävlingen och det kostar väldigt mycket. Jag åker aggressivt och ger allt, men jag är inte bra nog idag tyvärr, säger Fredrik Lindgren.
Antonio Lindbäck hade en ny katastroftävling och slutade näst sist i tävlingen på tre poäng. Lindbäck saknar självförtroende och rytm i åkningen.
Tävlingen vanns av polske Jaroslaw Hampel före Chris Holder, Tai Woffinden och Greg Hancock.