Även om Jonas Davidsson ligger lågt med sin engelska satsning i år har han hunnit med en blixtvisit i Elite League-laget Lakeside Hammers. Jonas ställde upp med kort varsel och körde en match tidigt i våras.
Nu har östgöten och Lakeside kommit överens om ett nytt inhopp.
Han har lovat att köra för klubben säsongen ut.

Jonas Davidsson
Det blir ytterligare en sejour för Jonas Davidsson i Lakeside Hammers. Jonas kör engelsmännens kvarvarande matcher den här säsongen frånsett fredagens möte med Birmingham. Foto: PER GUSTAFSSON

Lakeside Hammers, från Thurrock i Londons östra utkant, ligger tvåa i Elite League och har goda utsikter att ta sig till slutspel, men det gynnsamma tabelläget skuggas av en djup skadekris. Klubben har tre av sina förare långtidsskadade: Adam Shields, Stuart Robson och Piotr Swiderski. Ingen av dem kör mer den här säsongen. Lakesides promotor och lagledare Jon Cook har därför insett det nödvändiga i att skaffa åtminstone två förstärkningar med kort varsel.
En av dessa blir ett välbekant namn från Motala.
Lakeside har fått klartecken från Jonas Davidsson. 27-åringen har lovat att återvända till klubben och hjälpa dem under resten av säsongen. Svensken hinner inte bli tillgänglig till fredagens Elite League-match mot Birmingham hemma på Arena-Essex Raceway, men han liksom ytterligare ett nyförvärv – som ännu inte namngivits – ansluter lagom till klubbens matcher i Knockotcupen och till det slutspel som stundar ifall man behåller sin plats bland topp fyra.
– Vi kan komma upp i 46 poäng om vi vinner vår match mot formstarka Birmingham i veckan och det är målsättningen, säger Jon Cook i en notis på ligaorganisationen BSPA:s hemsida.
– Sedan kan vi bara vänta och se om de andra hinner ifatt oss eller inte. Vi gjorde oss själva en rejäl tjänst, sett till förarpoäng, i och med segern med 40 poäng över Peterborough. Eftersom fyra av våra förare visar en härlig form känns det som att vi kan hålla mot vilka som helst när vi inom tio dagar får tillbaka full styrka.